Военнослужещи от Обединеното кралство се качват на борда на самолет RAF Voyager в RAF Brize Norton, който ще бъде част от едно от най-големите съвместни разгръщания след Студената война. Снимка: Sharron Flyod/Министерство на отбраната/Crown Copyright/PA

Свързани новини

29.04.2022 11:08

Войските на Обединеното кралство се подготвят за голямо разгръщане в Европа

Видян 1777 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британските войски се подготвят за едно от най-мащабните си разгръщания в Европа след Студената война, съобщи Министерството на отбраната (МО).




През следващите месеци хиляди британски войници ще бъдат изпратени в страни от Северна Македония до Финландия, за да участват в съвместни учения с колегите си от НАТО, Финландия и Швеция.




Очаква се максималният брой на разгърнатите сили да достигне около 8000 души между април и юни. Десетки британски танкове и повече от сто бронирани машини също ще пристигнат в Европа това лято.


 


 


Плановете за широкомащабно разгръщане са били в ход от известно време, но са били засилени след военната офанзива на Русия в Украйна, заявиха от МО. Предстоящите военни игри имат за цел да "покажат мащаба и значението на приноса на британската армия за отбраната на Европа", се казва още в съобщението.


 


Ученията ще бъдат "основополагащи" за приноса на Великобритания към европейската отбрана и възпирането на Русия, настоява командващият полевата армия генерал-лейтенант Ралф Уудис.


 


 


"Мащабът на разполагането, съчетан с професионализма, обучението и гъвкавостта на британската армия, ще възпре агресия в мащаб, невиждан в Европа през този век", каза той, предаде theguardian.com.


 


 


Британските войници също така се обучават заедно със силите на САЩ в Полша, съобщи МО. То обяви също, че войници от Кралските хусари на кралицата току-що са били изпратени във Финландия, която има 1300-километрова граница с Русия, за да бъдат включени в бронирана бригада.


 


 


Русия винаги е осъждала военните учения и струпването на сили на НАТО в близост до границите си, като е казвала, че тези действия увеличават напрежението в региона и излагат Европа на риск от голяма конфронтация.


 




Обединеното кралство се утвърди като един от основните поддръжници и доставчици на оръжия за Украйна по време на продължаващия конфликт с Русия. Лондон вече е изпратил противотанкови и противовъздушни ракетни системи и наред с другото изпраща бронирани превозни средства на Киев. Украинските войски също така получават обучение от британската армия както на родна земя, така и в Обединеното кралство.


 


 


Доставките на оръжия за Украйна от Великобритания, САЩ и някои европейски държави продължават, въпреки че Москва предупреждава, че те само удължават конфликта и възпрепятстват перспективите за мир.


 


 


През последните седмици Москва съобщи за няколко успешни удара по оръжейни складове в Украйна, където според нея се съхраняват доставени от Запада техника и боеприпаси.


  



Снимка: Sharron Flyod/Министерство на отбраната/Crown Copyright/PA


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 29.04.2022 22:50

    СРАМ ме е заради "българите", които, бай дъ уей, последно рашките разкучиха. Все пак ТЕ са ни освободили от османлиите след 500г владичество.ТЕ, а не англичаните или американците. Ако държавниците и политиците ни бяха българи, а не циганори, щяха да се опитат да запазят поне неутралитет.

  • 004 Anonimen 29.04.2022 22:43

    Британските SAS са специалисти по терористични акции, удара по крайцера Москва се предполага, че е техен специалитет.

  • 003 Anonimen 29.04.2022 22:26

    Бритките отдавна са в UKрайна,както и ЦРУ. Ега ти срама - САЩ, Британия и оФчото стадо от Европа срещу ЕДИН противник - Русия. Рашките ги мразя от сърце заради неграмотните мангали, които ни натресоха за "елит", защото са продажни, и заради крепостната система, която ни наложиха. Сашките ги мразя още по-вече - заради псевдо демокрацията им, и ПСЕВДО ВСИЧКО - наука, образование, медицина, здравеопазване ... Но. Ако гледаме обективно на събитията - прави са рашките защото защитават държавата си. Чий го дирят сашки, бритки, и европейските ретарди в Украйна?

  • 002 Anonimen 29.04.2022 16:23

    Какво може да се очаква от традиционно малоумни решения от НАТО и сателити ??? - ИЗПЕПЕЛЕНА ЕВРОПА ! А нещастна Бйлгария, не дай БОГ - разорана картофена нива !

  • 001 Anonimen 29.04.2022 15:33

    САЩ и UK водят битка с Русия за Евразия. Военният център е във Вашингтон, а финансовият в Лондонското Сити. Войната е за еднополюсен свят на Големите наследствени пари и мултинационалните компании. Всичко,направено до момента е с цел дестабилизация на Русия, която да предизвика вътрешнополитическа нестабилност, преврат, разпад на държавата и окончателното и разграбване.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева