Свързани новини

07.04.2014 10:59

Военен кораб засече най-обнадеждаващата следа от изчезналия Боинг

Видян 1087 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австралийският военен кораб Ocean Shield, участващ в търсенето на изчезналия малйзийски пътнически самолет, е фиксирал и разпознал на два пъти сигнали, съвпадащи с тези, които трябва да издават неговите "черни кутии", съобщи представител на австралийските военновъздушни сили, цитиран от Би Би Си. "Определено този път имаме най-обнадеждаващата следа", каза представителят Ангъс Хюстън. Военният кораб Ocean Shield е засякъл сигнала на два пъти в интервал от повече от 2 часа. Това се случва за първи път в търснето досега, поясни Хюстън, който ръководи издирвателните работи. Той нарече това "многообещаваща следа".  Той обаче добави, че е необходима още информация, за да бъде открит изчезналият самолет.


Сигналите са били уловени със специалния радар, поставен на Ocean Shield. Първият сигнал се е чувал в продължение 2 часа и 20 мин., след което е изчезнал. После корабът е направил обратен завой и на връщане е засякъл отново сигнал за около 13 минути.


"В този случай и двата сигнала се чуваха ясно. Смятаме, че те съвпадат със сигналите на двата бордови рекордера - на пилотските раговори с ръководителя на полета и на шумовете в кабината", каза австралийският военен.


Сигналите са се чули от 4500 м дълбочина, което е в предела на възможностите на използвания детекторен апарат Bluefin 21.


Полковник Хюстън заяви, че следващите стъпки ще изискват още време. "Ще ни трябват още няколко дена, за да потвърдим дали тези засечени сигнали са наистина от полет MH370.


Необходимо е сигналът да бъде много точно локализиран, за да може апаратът-търсач да се потопи на нужната дълбочина и да открие евентуалните останки на дъното на океана, допълни Хюстън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец