Свързани новини

17.08.2020 09:30

ВНС е СТОП, не рестарт: ДБ

Видян 2221 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предложенията на премиера Бойко Борисов за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание в този момент означават стопиране, а не рестартиране на демократичния процес. Това заяви преди малко във фейсбук съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод обявения днес нов курс от Борисов.


Иванов подчерта, че говори от името на всички партии в обединението "Демократична България", а изявлението му идва след консултация с цялото ръководство и от името на председателския съвет.


Според дясното обединение идеите на Борисов и ГЕРБ означават "излизане в таймаут" за месеци, а може би и за години. Иванов сравни идеята с "клопката" от началото на прехода, когато български елементи на комунистическата партия наложили писането на Конституция вместо реални моментални реформи, както в другите държави от Източния блок.


По същество Иванов обяви, че "Демократична България" смята, че нито една от съществените промени, които бяха анонсирани от Борисов, не изискват свикване на Велико народно събрание, а могат да бъдат извършени от обикновено такова. Според Иванов може да се искат дори по-смели решения.


    "Всяко едно от предложенията на Борисов в посока на съдебната система бяха разработени от моя екип още през 2015 г., но тогава той ги отхвърли. Кой ще поеме отговорността за загубеното време?", попита Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион