Според него вносът на украински яйца и зърно у нас ще унищожи и последното, което е останало в българското земеделие. "Това подбива нашия пазар. С тези европейски изисквания... Ако си мислят, че от Украйна ще се вкарва вечно, грешат. Да не се чудят после, че доматите и краставиците са скъпи. Унищожиха животновъдството, унищожиха зеленчукопроизводството, остана и земеделието", допълни той.

Свързани новини

28.03.2023 13:12

Вносът на украински яйца и зърно у нас ще унищожи и последното, което е останало в българското земеделие: Арендатор

Видян 2081 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Георги Ангелов е арендатор в района на Вълчи дол от дълго време. Той присъства на протеста, който се проведе вчера във Вълчи дол, предаде БНР.

Защо зеленчуците са скъпи, каква е съдбата на земеделските производители и какви рисковете, които поемат те, за да продължават да работят?

"Ако хората си мислят, че който гледа земеделски култури е богат човек, да стане земеделец и да види как е. Да печели пари и да си мисли, че те идват от небето", коментира Георги Ангелов.

От 20 години той гледа царевица, пшеница, слънчоглед и ечемик. Не се е отказал не защото му е леко, а защото това е начин на живот. "Това ни е работата, иначе трябва да ходим да работим за някой друг", каза още Ангелов.

Според него вносът на украински яйца и зърно у нас ще унищожи и последното, което е останало в българското земеделие. "Това подбива нашия пазар. С тези европейски изисквания... Ако си мислят, че от Украйна ще се вкарва вечно, грешат. Да не се чудят после, че доматите и краставиците са скъпи. Унищожиха животновъдството, унищожиха зеленчукопроизводството, остана и земеделието", допълни той.

Родно производство почти няма, смята арендаторът. По думите му, зеленчукопроизводителите се отказват главно заради липсата на работна ръка и вноса на продукция от други държави. "Вкарват от Полша картофи на по 20 стотинки, защото на поляците им дават субсидии. За да се реши проблемът при нас, трябва държавата да подпомогне родните производители. Да вземат пример от германските институции - щом хората могат, значи и при нас може", каза Георги Ангелов.

Ангелов беше на вчерашния протест във Вълчи дол. Той е против изграждането на ветропарк в района. "Една перка взема 3 дка от мястото. Тези вибрации се предават с километри", допълни Ангелов.

Намерени са списъци с хора от квартала.

Съседи на задържаните твърдят, че не се предлагали пари на никой, единият е служител на комунална фирма.

Намериха списък с клиенти на хранителен магазин в Пазарджишко. Специализирана полицейска операция тече на територията на цялата Пазарджишка област. В нея са включени множество служители от Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Септември и Велинград.

В акцията участват и екипи на жандармерията в Пловдив. Извършват се проверки на лица, автомобили, търговски обекти, заложни къщи ,кафенета. Част от полицейските екипи извършват щателни проверки на обекти в ромските махали „Изток“ в Пазарджик, махала Анезица във Велинград и ромската махала в Септември.

В търговски обект в Септември органите на реда са открили списък с имена. Според собственичката на хората в списъка са били давани продукти „на вересия“. На мястото е извършен оглед, образувано е досъдебно производство в РУ-Септември.

Междувременно стана ясно, че специализирана полицейска акция има и в Стара Загора. Тя се извършва в ромския квартал „Лозенец“.

Полицейски патрули спират автомобили за проверка на всички входове на квартала. Проверяват се както хора, така и търговски обекти, казина и заложни къщи. Акцията е по линия битова престъпност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни