Седмичният брифинг на Посолството на Русия в България този път не е придружен с видео на руския посланик Елеонора Митрофанова във ФБ

Свързани новини

01.04.2022 14:55

Внимателно следим неспиращата сред политическия елит дискусия за доставки на оръжия за Украйна: Руското посолство

Видян 1201 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Внимателно следим неспиращата сред българския политически елит дискусия за възможни доставки на оръжия и амуниция за украинските националисти", съобщи Посолството на Русия в България по време на седмичния брифинг, който този път не е придружен с видео на руския посланик Елеонора Митрофанова във ФБ.


"За пореден път бихме искали да подчертаем, че подобна стъпка от страна на официална София едва ли ще съдейства за нормализиране на ситуацията в Украйна, както и ще усложни руско-българския диалог по много насоки в дългосрочен план.

От днешния ден действа нов ред на плащания за доставките на руския газ за държавите, които са определени като „неприятелски“ в резултат на враждебната им политика спрямо Русия. В съответствие с новите правила плащанията ще се извършват с рубли чрез сметките в руските банки при запазване на текущата цена и други параметри на действащите договори.


Русия, както и преди, продължава да доставя газ в пълен обем в съответствие със задълженията според действащите договори, включително чрез транзита през Украйна. Новия ред на плащания е направен по принуда отговор на незаконно блокиране на руските валутни активи, която лиши страната ни достъпа до получаваните за газ средства.


 Нямаме нито възможност, нито желание да доставяме газ безплатно в страните, които старателно се опитват да ни навредят. Отказът да се плаща с рубли ще се разглежда като неизпълнение на задължения според договори с всички произлизащи от това последици", казват още от посолството.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак