В програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и на Бойко Рашков за председател

Свързани новини

27.07.2022 09:23

Внасяме за гласуване в НС управленската програма за следващите 6 месеца: Нинова

Видян 717 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"БСП за България" ще се опита да изпълни третия мандат за съставяне на ново правителство, обяви лидерът на Левицата Корнелия Нинова, след проведения Национален съвет на партията.

Окончателното решението за бъдещето на мандата обаче ще вземе Народното събрание в четвъртък. Припомняме, че в понеделник в 17 часа изтече законовият срок за връщане на неизпълнения от Нинова и свитата й мандат за съставяне на кабинет.


Внасяме за гласуване в Народното събрание управленската програма за следващите 6 месеца. Ако има мнозинство в парламента, ще предложим Асен Василев за министър-председател, заяви Нинова.


"Абсолютно открито и честно в последните седмици водихме преговори за съставяне на правителство, водени единствено от желанието да гарантираме стабилност на България и спокойствие на хората. През този период изработихме управленска и законодателна програма за следващите 6 месеца. Тя е ориентирана в следните сфери:



Първо - продължаване на борбата с корупцията, кражбите и модела на управление на ГЕРБ. В програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и на Бойко Рашков за председател.



Второ - икономическата част от програмата е закони и мерки за подкрепа и стабилизиране на икономиката в кризите.
Трето - социалната - подкрепа на семействата и на домакинствата в тежките месеци, които ни чакат.
Четвърто - законите, които е необходимо да се приемат по Плана за възстановяване и устойчивост, за да гарантираме финансирането на всички мерки за следващите години.



Тази програма Националният съвет с решение 96 “За“, 15 „Против“ и 2 “Въздържали се“ ни възложи да внесем като проект за решение на Народното събрание. Програмата влиза с очакване да бъде подкрепена от мнозинство - институционално и отговорно за тези закони, които трябва да се приемат в следващите месеци за стабилността на България.


Ако програмата събере необходимото мнозинство от 121 човека поне, на следващия ден внасяме кандидат за министър-председател. Той ще бъде Асен Василев.



Ако програмата не събере мнозинство, очевидно в Народното събрание няма депутати, които ще се отнесат отговорно към това, което чака България. Тогава връщаме мандата неизпълнен на следващия ден.



Ще внесем и проект на решение за удължаване срока на работа на Народното събрание, с оглед на изключително много и важни спешни решения", заяви Нинова.

Проектът на законодателна и управленска програма е предвиден и като първа точка в дневния ред на Народното събрание за четвъртък.

В дневния ред на парламента е и проектът за противодействие на корупцията.


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.07.2022 10:28

    Гьонсуратлъкът и алогичното нагло поведение на Нинова говорят колко лицемерна и фалшива жена е и че в името на милионите и далаверата престъпи всички свои червени линии, предаде и продаде България и българите в едно с американските наемници и натрапници простокиро и кокорчо и зашлеви звучен шамар на всичките социалисти, които умело успиваше доста време. простокиро, кокорчо и червената Бут си дават сметка, че актуалната електорална налгаса няма нищо общо със сегашното представителство в НС и на следващите избори не се знае кой къде ще бъде и в какви дрешки облечен

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци