Свързани новини

20.03.2020 13:04

ВМРО внася Закон срещу фалшивите новини

Видян 1204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имаме готови решения за пандемията от фалшиви новини, смятаме, че гетата трябва да бъдат под специално наблюдение и предлагаме мерки за дългова ваканция и допустима надценка в търговската мрежа.


Това са част от предложенията, които заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, членът на националното ръководство на партията и заместник-председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност Александър Сиди представиха пред журналисти в парламента.


Днес, 19 март 2020 г., представители на ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ дадоха брифинг в сградата на бившия партийния дом относно ограничаването на фалшивите новини и предложенията в Закона за извънредното положение между първо и второ четене.


Народният представител Александър Сиди представи пред журналистите подготвения от година Закон за фалшивите новини от юридическия екип на ВМРО. Като вметна, че не е представен по-рано, за да не бъде партията обвинена в популизъм по време на избори.


Начинът е изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията. Създаване на регистър към СЕМ на всяка една медия и информационна платформа, която иска да се позиционира като достоверна медия, която да сключва договори за политическа кампания и т.н. Процедурата за е облекчена – режимът е регистрационен.


Втората стъпка е въвеждането на отдел за GDPR във всяка една медия. Целта е да се опазят дори IP-адресите, защото и те влизат под шапката на европейското законодателство. Достъпът до сайтове без подобни отдели трябва да бъде спрян на територията на България, независимо от локализацията на сървъра му, заяви Сиди и завърши, че днес законът ще бъде входиран в Народното събрание.


Във втората част на брифинга съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов заяви, че ВМРО ще внесе предложения за промяна на Закона за извънредното положение между първо и второ четене, като едно от предложенията е да спре срокът по дължимите вноски по кредити на физическите лица до края на извънредното положение.


Това е една разумна отсрочка, коментира Веселинов и добави:


Връщането на вноските да бъде лична воля през този период. Банките няма да загубят, единствено наличност. Но банките могат да бъдат компенсирани с едно символично освобождаване на резерва на БНБ.


Друга част от предложенията на ВМРО са:


·                    Създаването на нов член 8, в който едноличните търговци и ЮЛ, които са в затрудненост, да имат възможност да поискат отсрочка от НАП за плащане на задълженията си, до прекратяването на извънредното положение. Тук поставяме условието, че трябва да се докаже, че има затрудненост.


·                    Въвеждане на пределни цени на стоките от първа необходимост или максимална надценка. Това да се решава от министъра на икономиката.


·                    В Кодекса на труда има дефицит – държавата затвори детските градини и учебни заведения. Затова трябва да има обезщетение към родителите, които остават вкъщи, за да ги гледат.


·                    В закона за здравето – кметове на общини да могат да спрат или ограничат извършването на определени услуги – затваряне на заведения, придвижване в населени места или части от населените места.


Времената са трудни и очакваме подкрепа. Подкрепа на бизнеса и гражданите, които са пострадали. Ето защо другата седмица ще поговорим за тези теми на Коалиционен съвет, завърши Искрен Веселинов.


В отговор на журналистически въпрос относно предложението на ВМРО за специални мерки за гетата Александър Сиди посочи:


Да, смятаме, че трябва да бъдат затворени гетата, в които има хора, завърнали се от Италия, Испания и т.н. Хората са свикнали да имат права, а не задължения. Въпреки това някой хора очевидно имат повече права от другите – някои си правят тържества. Неслучайно първият ни случай е на едно циганско тържество. Да не се влиза и излиза, за да може да се ограничи заразата. Това го казваме с грижа към всички.


 


Видео от брифинга вижте тук >>> https://youtu.be/vqxUXVqU-4I



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак