Свързани новини

28.09.2021 10:09

Влекачи ще опитат да изтеглят заседналия кораб

Видян 2189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акцията по претоварването на заседналия товарен кораб „Vera Su“ край местността „Яйлата“ е временно прекратена, предаде БНР. Машината за пакетирането на азотния тор се е развалила, след което пренасянето на уреята е продължило чрез щипката на крана, като кадри, заснети през нощта, показват, че голяма част от опасния за екосистемата в морето товар се изсипва във водата.

Баржата, която трябва да събира претоварения товар и да го извозва до пристанището във Варна, сутринта също е закъсала, впоследствие е била освободена. За щастие горивото на кораба е било източено.

Попадналият в морето азотен тор според специалистите е опасен, тъй като се отразява негативно на младото поколение риби, като причинява изсъхване на техните хриле, освен това торът предизвиква и цъфтене на фитопланктоните, което от своя страна може да доведе до заблатяване на морската вода и липса на кислород.

В следобедните часове се очаква силата на вятъра в района да достигне 20 метра в секунда, което създава възможност корабът да бъде разбит в скалите.

Още два влекача са тръгнали от пристанището във Варна към заседналия кораб. Целта е да се направи опит заедно с другия влекач, който е на място, да изтеглят от скалите плавателния съд.

Тази нощ акцията по претоварването на кораба започна, но днес сутринта беше прекратена, след като стана ясно, че голяма част от азотния тор при пренасянето му се изсипва в морето.

Според редактора на сайта maritime.bg Александър Тодоров вероятно е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.