Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за общините, вероизповеданията и образованието заради скъпия ток

Свързани новини

10.03.2022 17:50

Властта пак отказа да компенсира болниците, училищата и дет. градини за тока

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите от властта отхвърлиха предложението на ГЕРБ за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за здравеопазването, образованието, транспорта заради скъпия ток. Народните представители гласуваха с 86 гласа "за", "против" - 8 и "въздържали се" - 105.  Предложението беше подкрепено само от опозицията – ГЕРБ, ДПС и Възраждане.


 


Бившите управляващи настояваха за компенсация в размер на 100% от разликата между прогнозната пазарна цена на тока, определена от КЕВР на 1 юли 2021 г. (119 лева за мегаватчас), и реалната цена в сегмента Ден напред на енергийната борса.


 


Припомняме, че от партията на Бойко Борисов вече бяха предложили и компенсации за болниците, общините, църквите, детските градини, старческите домове, училищата, градския транспорт, да бъдат включени в държавния бюджет за 2022 г., но идеята им и тогава не беше приета. От опозицията обявиха, че подобно решение е закъсняло, но от Продължаваме промяната заявиха, че механизмът, който ГЕРБ предлага, не е необходим.



“Управляващите отхвърлиха нашето предложение, след като повече от два месеца не го допускаха до гласуване в зала”, написа във Фейсбук след гласуването шефът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
„Но за сметка на това, с бодряшки дух, ирония и сарказъм се включваха епизодично в дебата.


 


Надсмивайки се на цялото българско общество. Чухме и абсурдни аргументи. Трябвало да се намали отоплението в общините с един градус. Защо трябвало да плащат разходите на тези институции – да правели икономии”, обяви тя.


 


“Госпожи и господа, другарки и другари – повечето общини спряха отоплението въобще. Служителите ходят с шуби, ватенки и ушанки на работа. Детските градини и училищата обаче не могат да си го позволят. А разходите им са двойни и тройни. Очевидно е, че никой от вас не е виждал нито българска община, нито болница, нито училище, нито църковен храм, нито социален дом на живо”, посочи Атанасова.


 


Егор Глазунов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион