"Ние НЕ сме парламент на Мики Маус", написа германският депутат Даниел Фройнд в социалната медийна платформа X (бивш Twitter).

Свързани новини

17.10.2023 12:23

Влак, пълен с членове на ЕП, "случайно" се озовава в Дисниленд

Видян 920 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Френският влак, нает от Европейския парламент, за да превози евродепутати и други официални лица в понеделник, за кратко се озовава на спирката на Дисниленд в Париж. Влаковете, запазени изключително за членовете на ЕП, редовно се наемат от Европейския парламент, за да превозват законодателите между разделените му седалища в Брюксел, Белгия, и Страсбург в Източна Франция.

Влакът, управляван от френската железопътна компания SNCF, направи непланиран завой, насочвайки се към френската столица, и се озова на гара Марн-ла-Вале, която обслужва европейския тематичен парк Дисниленд. Отклонението, очевидно причинено от грешка в превключването на релсите, доведе до 45-минутно закъснение.

Инцидентът беше широко приет от законодателите и служителите на парламента в социалните медии, като някои от тях очевидно се радваха на закъснението. Някои изразиха съжаление, че не са могли да слязат от влака, за да се разходят из тематичния парк, а други коментираха грешката с език.

"Ние НЕ сме парламент на Мики Маус", написа германският депутат Даниел Фройнд в социалната медийна платформа X (бивш Twitter).


Неуспехът в Дисниленд не убягна и на критиците на Европейския парламент, които не пропуснаха възможността да се подиграят с органа, като предположиха, че цялата случка е чудесна метафора, която отлично отразява сегашното състояние на европейския законодателен орган.

"Образът на Европейския парламент като периферен цирк става все по-реален с всеки изминал час", заяви Алберто Алемано, адвокат, занимаващ се с обществени интереси, и активист зад неправителствената организация The Good Lobby, която се застъпва за по-добра отчетност на органа.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,