В светлината на нахлуването на Русия в Украйна и последвалите дълбоки геополитически и икономически промени, POLITICO прикани читателите да гласуват за промени в списъка

Свързани новини

23.03.2022 10:19

Владимир Зеленский е най-влиятелният човек в Европа: Politico

Видян 4065 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Читателите на POLITICO избраха украинския президент Владимир Зеленский за най-влиятелния човек в Европа.




Целта на онлайн анкетата "Избор на публиката" е да се актуализира годишният списък POLITICO 28 на най-влиятелните хора, който беше публикуван през декември. Списъкът, в който се прогнозира кои ще бъдат политическите лидери и ще вземат важните решения в Европа през тази година, е резултат от месеци на дебати сред 100-членния редакционен екип.


 


В светлината на нахлуването на Русия в Украйна и последвалите дълбоки геополитически и икономически промени, POLITICO прикани читателите да гласуват за промени в списъка.


 


Един от участниците в проучването "Изборът на публиката", което стартира в началото на март, описва Зеленски като "лъч на надеждата", който се бори за "мир, демокрация, благоприличие", докато Украйна се бори да устои на нахлуването на руските сили.




От началото на сраженията в ранните часове на 24 февруари Зеленски редовно публикува в социалните мрежи актуални видеоклипове, включително снимки от центъра на Киев и от работата му в президентския офис.




Освен това той изнесе мощни видеоречи пред Конгреса на САЩ, парламента на Обединеното кралство и германския Бундестаг, като всяка негова изява беше съобразена с основното послание: че Украйна се нуждае от по-голяма подкрепа от Запада в борбата си срещу Русия.


 


От решаващо значение е, че неговите послания помогнаха да се промени характерът на дебатите в европейските столици, принуждавайки към обрати в правителствената политика, които бяха немислими само преди няколко месеца.



Така например Германия спря газопровода "Северен поток 2" точно преди инвазията и наруши дългогодишното табу за изпращане на оръжия в конфликтни зони, като същевременно обеща да увеличи разходите за отбрана. На други места държави, които напоследък критикуват европейската миграционна политика, като Полша и Унгария, отвориха границите си за милиони бежанци, бягащи от конфликта в Украйна.




В анкетата на POLITICO 28 читателите също така заявиха, че в първоначалния списък е трябвало да попаднат президентът на Русия Владимир Путин и министърът на външните работи на Германия Аналена Баербок. Междувременно френският президент Еманюел Макрон, Путин и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен бяха посочени като най-популярните алтернативи за най-могъщата позиция.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.03.2022 10:25

    Уважаеми редактори, За престижа на изданието и за да печели доверието на читателите, изписвайте имената поне на украинския президент правилно - ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ.

  • 001 Anonimen 23.03.2022 11:25

    изгонете 2 не ямер.биолаборатории докано ве е станало късно

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион