Свързани новини

10.12.2021 11:47

Вижте писмото, с което Минеков гони ГЕРБ от НДК

Видян 1974 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Културният министър Велислав Минеков входира молба ГЕРБ да напуснат партийната си централа. Той в крайна сметка остави писмото си при охраната на сградата. Ето какво пише в писмото:



Г-Н БОЙКО БОРИСОВ-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ГЕРБ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

Министерството на културата е принципал на НДК ЕАД.
През осемдесетте години на 20 в., във връзка с Генерална асамблея на ЮНЕСКО, в която участват 163 държави, възниква необходимостта от офиси за обезпечаване на събитието. Тогава Комитетът за култура закупува за 12 млн. лв. от Министерството на народната отбрана сградата ПРОНО, в която сега се помещава централата на Вашата партия, за нуждите на Националния дворец на културата. С получените средства Министерството на народната отбрана построява нова сграда за нуждите на същото.

Сградата на ПРОНО винаги е била свързана с НДК като негова административна сграда и е била част от неговото функциониране през годините.

Както ви е известно, с РМС № 986/28.12.2009 г., поради отпаднала необходимост, 16-ия и 17-ия етажи са отнети от НДК и предоставени като коледен подарък на централното ръководство на ПП ГЕРБ. В доклада си от тогава Росен Плевнелиев - министър на регионалното развитие и благоустройството, приема за обоснован извода на областния управител Данаил Кирилов, че ,,на този етап на НДК не е необходим целия имот“.
Само че, господин Борисов, етапът вече е друг. Съсипаното по време на Вашето управление НДК има нужда от оздравителен план, който предполага възстановяване на ,,отпадналата нужда“ от двата етажа на НДК. Както ви е известно, след последните законодателни поправки, Вие не заплащате наем, а когато сте дължали такъв, той е постъпвал по сметките на областната управа, т.е. дружеството е било лишено през продължителен период от регулярни приходи.

За да може, макар и минимално, да се предприемат мерки за стабилизиране на НДК, двата етажа трябва да бъдат предоставени на наемател, който ще заплаща ежемесечна наемна цена и тя ще постъпва по сметките на дружеството.

Г-н Борисов,

Не оспорвам факта, че когато цялата власт беше във Вашите ръце, Вие сте уредил хубав офис за партията си, но като човек, който разбира много от бизнес, не може да не се съгласите, че оздравяването на дружеството трябва да започне спешно.

С оглед на гореизложеното Ви моля да предприемете действия по освобождаване на заеманите от Вас помещения, като се ангажирам да съдействам заедно с областния управител да бъде намерен и предоставен за нуждите на ПП ГЕРБ подходящ и реципрочен на сегашния офис.

С уважение,

ПРОФ. ВЕЛИСЛАВ МИНЕКОВ

Министър на културата



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 12.12.2021 14:43

    Ако ГЕРБ нямат пари за офиси, да се саморазпуснат!Така всеки може да развива дейност? Най малкото да отвори курник, за да си плаща наема !То че е курник, курник е, ама да заделят за наема !

  • 001 Anonimen 10.12.2021 15:21

    От стила на писмото на министъра на културата, е видна културата на инистъра. Вместо да пусне заповед тези нагли дерибеи от ГЕРБ да бъдат изхвърлени като мръсни котета от сграда на МК,собственик на НДК, той им предоставя любезно писмо. Необходимо е било да постави срок за изнасянето им, след което органите да пристъпят към принудителното им отстраняване, както стана с гербажииската медия Труд ! С тази оядена паплач не бива да има никакви компромиси ! От къде на къде МК ще им посредничи да си намерят нов офис. Това не е негова грижа !...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей