Свързани новини

11.03.2021 13:58

Вижте кандидатите за депутати в цялата страна и кои са водачите на листи

Видян 4956 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

6 996 са кандидатите за народни представители, които се състезават за 240 места в 45-ото Народно събрание. За сравнение с предходните парламентарни избори през 2017 г. кандидатите бяха 4 732, или с 2 264 по-малко.

Информационна Агенция Фокус изготви справка на водачите на листи и броя на кандидатите за депутатите по многомандатни избирателни райони.

1 МИР Благоевград
274 са кандидатите за народни представители в 1-ви Многомандатен избирателен район Благоевград. Те ще се състезават за 11 мандата в 45-ото Народно събрание. Водач на листата на коалиция ГЕРБ - СДС е досегашният министър на транспорта Росен Желязков. Листата на коалиция "БСП за България" в 1-ви МИР Благоевград води проф. Георги Михайлов, а тази на ДПС - Халил Летифов, който досега беше председател на Комисията по транспорт в 44-ото Народно събрание. Листата на ВМРО - БНД се води от евродепутатът Ангел Джамбазки. Цветан Цветанов оглавява листата на "Републиканци за България", тази на АБВ се оглавява от Владимир Елезов, а на коалиция „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“- досегашният депутат Елена Ангелинина. Водач на партия "Атака" е Димитър Байрактаров, на партия „Българска прогресивна линия“ - Йордан Христов, на партия „Има такъв народ“ - Илко Стоянов, на партия „Общество за нова България" - Аглика Гайдарова, на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Димитър Делчев, на коалиция „Граждани от протеста“ - Иван Петрински, на „Демократична България-обединение“ - Атанас Атанасов, на партия „Глас народен“ - Иван Михайлов, на коалиция „Движение заедно за промяна“ -Трендафил Митев, КОД - Ангел Георгиев, на партия „Благоденствие-Обединение-Градивност“ - Радослав Гацев, на ПП МИР Антоанета Баракова, на партия „Партия на Зелените“ - Емил Грозданов, на партия „Правото“ - Христо Патев, БНО - Константин Качулев, на партия „Възраждане на Отечеството“ - Антон Сираков, на партия „Нация“- Антон Дабевски, на партия „Движение на непартийните кандидати“ - Огнян Боюклиев, на партия „Български национален съюз "Нова демокрация" - Йордан Манасиев, на партия „Пряка демокрация"“ - Смиляна Тричкова, на коалиция „Ние, гражданите" - Венцислав Наков, на партия „Възраждане"- Цончо Ганев, на партия „Български съюз за директна демокрация Ваня Колева. В региона има един независим кандидат в лицето на Пламен Масарлиев.

2 МИР Бургас
360 са кандидатите за народни представители в 2-ри Многомандатен избирателен район – Бургас. Те ще се борят на парламентарните избори на 4 април за 14 места в 45-ото Народно събрание. Водач на листата на коалиция ГЕРБ – СДС е българският телевизионен и киносценарист, писател-сатирик, журналист, медиен предприемач и политик Любен Дилов. Водач на листата на коалиция „БСП за България“ е Петър Кънев, който и досега беше народен представител и председател на Комисията по икономическа политика и туризъм. Водач на листата на ПП ДПС е Севим Али, който и досега беше народен представител. Листата на коалиция „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“ се води от Валери Симеонов, който е лидер на НФСБ и заместник-председател на 44-ото Народно събрание. Листата на ПП АБВ е Антон Коджабашев, на ПП „Републиканци за България“ е Виктор Серафимов, на ПП ВМРО – БНД е евродепутатът Ангел Джамбазки. Водач на листата на ПП „Движение на непартийните кандидати“ е Стела Ангелова – Банкова, на ПП „Общество за нова България“ е Костадин Георгиев, на ПП „Възраждане“ е Цончо Ганев, на ПП „Има такъв народ“ – Ивайло Вълчев, на ПП „Партия на Зелените“ е Алеко Кюркчиев, на ПП „Нация“ - Валентин Василев, на ПП „Благоденствие-Обединение-Градивност“ е Силвия Цакова, на ПП „Български национален съюз „Нова Демокрация“ е Мартин Найденов, на БНО Алберт Симонян, на КП „Движение заедно за промяна“ – Лъчезар Аврамов, на ПП „Пряка демокрация“ Пламен Димитров, на ПП „Българска прогресивна линия“ е Димитър Стоянов, на ПП „Правото“ е Персиана Мушехян, на КП „Ние, гражданите“ е Владимир Павлов, на ПП „Атака“ е Димитър Байрактаров, на ПП „МИР“ е Иван Киров, на ПП „Възраждане за Отечеството“ е Женя Илиева“. На КП „Изправите се! Мутри вън! Водач на листа е Живко Табаков, на КП „Демократична България – Обединение“ е Ивайло Мирчев, на КОД е Стефан Папазов, на КП „Граждани от протеста“ е Кристиан Кръстев, на ПП „Глас народен“ е Милен Енчев.

3 МИР Варна
421 са кандидатите за народни представители в 3-ти Многомандатен избирателен район – Варна. Те се борят на парламентарния вот на 4 април за 15 места в 45-ото Народно събрание. Водачът на коалиция ГЕРБ – СДС в района е досегашният министър на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. Водачът на коалиция „БСП за България“ е лидерът на варненските социалисти и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов. Водачът на ДПС в района е досегашният депутат Ерджан Ебатин. Листата на коалиция „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“ е се оглавява от лидера на „Воля“ Веселин Марешки. Листата на АБВ се води от доц. Атанас Мангъров, а тази на Републиканци за България от Веселин Василев. Петър Клисаров е водач на листата на „Пряка демокрация“, Красимир Каракачанов ще води на ВМРО – БНД, Петър Москов на КОД, Минчо Куминов на ПП „Движение на непартийните кандидати“, Румен Христов ПП” Благоденствие – Обединение – Градивност” – Румен Христов, Наум Наумов на Български национален съюз „Нова демокрация“, Свилен Цонев на ПП „Нация“, Георги Андреев на партия „Българска прогресивна линия“, Костадин Костадинов на ПП „Възраждане“, Станислав Трифонов на ПП „Има такъв народ“, Надка Йонова на коалиция „Ние, гражданите“, Игнат Раденков на партия „Възраждане за Отечеството“, Калуди Калудов на коалиция „Движение заедно за промяна“, Наум Наумов на „Български национален съюз „Нова демокрация“, Николай Бояджиев на политическа партия „Общество за нова България“, Стефан Куртев на ПП „Правото“, Татяна Дончева Тотева на „Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, Иван Маринов на ПП „Глас народен“, Иван Янакиев на коалиция "Граждани от протеста", Стоян Михалев на Коалиция „Демократична България – Обединение“, Анна Кирилова на „Партия на Зелените“, Красимир Жейнов на ПП МИР, Волен Сидеров на ПП „Атака“, Георги Чипов на ПП „Български съюз за директна демокрация“, Дойчин Ников на БНО.

4 МИР Велико Търново
241 са кандидатите за народни представители в 4-ти Многомандатен избирателен район – Велико Търново. Те ще се борят за 8 мандата в 45-ия парламент. Досегашният здравен министър проф. Костадин Ангелов води листата на коалиция ГЕРБ - СДС в 4-ти МИР. Листата на коалиция "БСП за България" се оглавява от досегашния народен представител Явор Божанков. Листата на ДПС в района се оглавява от Мастън Мастънов. ПП ВМРО - БНД - доц. Милен Михов, на ПП "Републиканци за България" Цветан Цветанов. Любомир Халачев води листата на ПП АБВ във Велико Търново. "Патриотична коалиция Воля - НФСБ" се оглавява от Антон Стоев. ПП „Движение на непартийните кандидати" - Зорница Панчова Илиева, ПП "Нация" - Симеон Симеонов, ПП "Има такъв народ" - Андрей Чорбанов, ПП „Български национален съюз "Нова демокрация" - Тодор Томев, ПП „Партия на Зелените“ - Йордан Богданов, БНО - Стоян Динков, Партия "Възраждане за Отечеството"- Юрий Янков. Радинка Дякова води листата на партия "Българска прогресивна линия", Анастасия Андреева на партия "Общество за нова България", Димитър Савов на "Пряка демокрация", Светлана Георгиева на ПП „Консервативно Обединение на Десницата“, Мирослава Габерова на ПП "Благоденствие - обединение градивност", Десислав Чуколов на ПП "Атака", Денка Николова на ПП "Правото", Хриска Маркова на ПП „Български съюз за директна демокрация“, Господин Тонев на КП "Ние, гражданите", Пламен Пасков на ПП "Възраждане", Малинка Иванова на Коалиция „Движение заедно за промяна", Симеон Славчев на ПП МИР. Листата на „Демократична България – Обединение“ се оглавява от Калоян Янков, ПП "Глас народен" от Мариета Гвоздиева, "Граждани от протеста" от Емрак Димов, а коалиция "Изправи се! Мутри вън! от Юлиан Войнов.

5 МИР Видин
134 са кандидатите за народни представители в 5-ти Многомандатен избирателен район Видин. Те ще се борят за 4 мандата в 45-ия парламент. Росица Кирова е водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС, а листата на коалиция „БСП за България“ се оглавява от Филип Попов. Листата на ДПС в района води Станислав Анастасов. Листата на коалиция „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“ води Биляна Маринова, ВМРО – БНД – Димитър Чукарски. Кандидатската листа на партия “Републиканци за България“ води Огнян Ценков, а тази на ПП АБВ оглавява Албена Даракчиева. Партия „Движение на непартийните кандидати“ – Славянка Бенева, Коалиция „Движение заедно за промяна“- Емил Лилов, Партия „Партия на Зелените” – Йоана Николова, Партия „Общество за нова България““ – Цветозар Захариев, партия „Нация“ – Тодор Вълев, партия „Има такъв народ“ – Иво Атанасов, БНО – Петър Стефанов, коалиция „Ние, гражданите“ – Йордан Янков, Партия „Възраждане на Отечеството“ – Ивайло Иванов, Партия „Благоденствие-Обединение-Градивност“ – Анна Митова, Партия „Български съюз за директна Демокрация“ – Иво Георгиев, Коалиция „Граждани от Протеста“- Тошко Тодоров, Партия „Пряка демокрация“ – Димитър Симов, Партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ – Манол Димитров, ПП „Правото“ – Кирил Груев, партия „Възраждане“ – Валери Сираков, партия „Атака“ – Йордан Йорданов, КОД - Виолета Дочкова, коалиция „Изправи се! Мутри вън! – Юлиян Петров, коалиция „Демократична България – Обединение“ - Любен Иванов, Партия „Българската прогресивна линия“ – Лало Кирилов, партия МИР – Веселин Велков, партия „Глас народен“ – Ивайло Цеков.

6 МИР Враца
178 са кандидатите за народни представители в 6-ти Многомандатен избирателен район – Враца. Те ще се състезават за 6 мандата в 45-ото Народно събрание. Листата на коалиция ГЕРБ – СДС оглавява Петя Аврамова, която бе министър в третото правителство на Бойко Борисов. Листата на коалиция „БСП за Българи“ оглавява Анастас Попдимитров, който и досега бе депутат в 44-ото Народно събрание. Йордан Цонев води листата на ДПС в района. Коалиция „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“ се оглавява от Слави Нецов, а ВМРО – БНД от Красимир Богданов. Листата на „Републиканци за България“ води Тодор Тодоров. Листата на АБВ води Петьо Ангелов. Коалиция „Ние, гражданите“ – Красимир Манов, партия „Движение на непартийните кандидати“ – Златко Стоянов, партия „Българска прогресивна линия“ – Славей Григоров, партия „Общество за нова България“ – Виктор Манчев, коалиция „Движение заедно за промяна“ – Малина Тонова, партия „Нация“ – Ива Митрева, партия „Има такъв народ“ – Георги Георгиев, БНО - Каролина Христова, партия „Възраждане“ – Ивайло Лалов, партия „Партия на Зелените“ – Валентин Симов, Партия „Възраждане на Отечеството“ – Христо Монов, Партия „Пряка демокрация“ – Георги Василев, Партия „Български съюз за директна демокрация“ - Мартин Горанов, партия „Правото“ – Денка Николова, Партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ – Александър Суев, Партия „Благоденствие- Обединение-Градивност“ – Данчо Стоянов, ПП МИР – Пресиян Павлов, , на Партия „Глас народен“ – Пламен Христов, коалиция „Граждани от протеста“ – Искрен Дилов, коалиция „Демократична България – Обединение“ – Владислава Лакова, партия КОД Сашо Ганов, коалиция „Изправи се! Мутри вън! – Андрей Вълчев, партия „Атака“ – Георги Петров.

7 МИР Габрово
132 са кандидатите за депутати в 7-ми Многомандатен избирателен район – Габрово. Те ще се състезават за 4 мандата в 45-ия парламент. Вицепремиерът в третия кабинет на Бойко Борисов Томислав Дончев води листата на коалиция ГЕРБ – СДС в Габрово. Крум Дончев води листата на коалиция „БСП за България“. Листата на ДПС води Мелекбер Велева. Листата на ВМРО – БНД води Борис Борисов, а на коалиция „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“ Мария Митева. Листата на ПП АБВ води Любомир Йорданов, а на „Републиканци за България“ – Мариян Костадинов. Водач на листата на ПП „Правото“ е Пеньо Минчев, ПП „Движение на надпартийните кандидати“ – Стефан Богданов, ПП „Нация“ – Ангел Заимов, ПП „Български национален съюз „Нова демокрация“ – Анатоли Антонов, КОД – Добромир Валачев, БНО – Татяна Димитрова, ПП „Партия на Зелените“ – Кристина Димитрова, ПП „Има такъв народ“ – Любомир Каримански, коалиция „Ние, гражданите“ – Красимир Гебрев, ПП „Общество за нова България“ – Радослав Стойчев, ПП „Благоденствие – Обединение – Градивност“ – Иван Габеров, ПП „Атака“ – Росен Ангелов, ПП „Български съюз за директна демокрация“ – Валя Новакова, „Възраждане за Отечеството“ – Искра Иванова, КП „Движение заедно за промяна“ – Йордан Яков, ПП „Българска прогресивна линия“ – Адриан Филипов, КП „Изправи се! Мутри вън! от Пепа Сомлева, Коалиция „Граждани от протеста“ – Иванка Теофилова, КП „Демократична България – Обединение“ – Ивелин Стоянов, ПП „Глас народен“ – Вирджиния Богданова, ПП МИР Симеон Генчев.

8 МИР Добрич
205 са кандидатите за народни представители в 8-ми Многомандатен избирателен район – Добрич. Те ще се надпреварват за 6 места в 45-ото Народно събрание. Листата на коалиция ГЕРБ – СДС оглавява Деница Сачева, а тази на „БСП за България“ Мая Димитрова. Д-р Хасан Адемов води листата на ДПС в региона. На „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“ листата води Кръстина Таскова, а ПП ВМРО – БНД – Йордан Йорданов. Листата на ПП АБВ се оглавява от Николай Бекяров. Кандидатската листа на ПП „Републиканци за България“ води Севдалин Куцаров. Листата на ПП „Възраждане“ води Юлиян Губатов, на Движение на непартийните кандидати – Бойко Никифоров, Политическа партия „Общество за нова България“ – Атанас Дойчев, „Движение заедно за промяна“ – Любомир Дончев, Политическа партия „Благоденствие – Обединение – Градивност“ – Татяна Костадинова, Партия Зелените – Борислав Даскалов, Български национален съюз – НД – Йордан Манасиев, ПП „Правото“ – Захари Генов, ПП „Глас народен“ – Михаил Михов, Пряка демокрация – Ненчо Досев, ПП „Нация“ – Георги Вълев, ПП „Има такъв народ“ – Дилян Господинов, „Граждани от протеста“ – Димитър Тодоров, „Възраждане за Отечеството“ – Димитър Щерев, „Ние, гражданите“ – Боян Караджов, БНО – Ростислава Димитрова, Български съюз за директна демокрация – Георги Неделчев, ПП „Атака“ – Атанас Атанасов, КОД – Даниел Маринов, ПП МИР – Владислав Пакеров, „Изправи се! Мутри вън! – Стоянка Кескинова, „Българска прогресивна линия“ – Нина Ставрева, „Демократична България – Обединение“ – Албена Върбанова.

9 МИР Кърджали
129 са кандидатите за народни представители в 9-ти Многомандатен избирателен район – Кърджали. Те ще се състезават за 5 мандата в 45-ия парламент. Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева води листата на коалиция ГЕРБ – СДС, а тази на коалиция „БСП за България“ се оглавява от Петя Михалевска. Листата на ДПС води лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Коалиция „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ води Ирина Абаджиева, а тази на ПП ВМРО – БНД от Делчо Янков. Илия Илиев води листата на ПП „Републиканци за България“. Д-р Пламена Заячка води листата на ПП АБВ в района. „Движение на непартийните кандидати“ – Васил Тосев, ПП „Пряка демокрация“ – Мариан Христов, ПП „Общество за нова България“ – Даниела Коларова, ПП „Има такъв народ“ – Васил Георгиев, ПП „Нация“ – Георги Вълев, ПП „Възраждане“ – Пламен Пасков, ПП ,,Благоденствие-Обединение-Градивност“ - Антон Лашев, Коалиция ,,Движение заедно за промяна" – Александър Гарибов, ПП „Възраждане за Отечеството“ – Мирослав Митков, ПП „Правото“ – Стефан Куртев, ПП „Партия на Зелените“ – Никола Николов, ПП „Български национален съюз „Нова демокрация“ – Мирослав Иванов, ПП „Атака“ – Ангел Божинов, коалиция КОД – Живко Димитров, ПП „Глас народен“ – Стефан Димитров, КП „Ние, граждеаните“ – Велин Кръстев, БНО – Владимир Иванов, КП „Граждани от протеста“ – Димитрина Боева, на ПП „Българска прогресивна линия“ – Валери Попов, на ПП МИР – Георги Славчев, ПП „Български съюз за директна демокрация Анюта Лозева, коалиция „Изправи се! Мутри вън! – Максим Генчев, коалиция „Демократична България – Обединение“ – Вилдан Руфатова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог