Яхтата на Кавали

Свързани новини

24.06.2023 07:06

Вижте яхтата на Кавали отвътре

Видян 9650 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Freedom от CCN (Cerri Cantieri Navali) е третата яхта от колекцията Fuoriserie, която се състои от 100% поръчкови плавателни съдове за най-претенциозните собственици.

Freedom е проектирана от Tommaso Spadolini, който преди това си е сътрудничил с Roberto Cavalli по яхтата "RC.


Свикнахме с ексцентричната естетика на Cavalli както на модния подиум, така и извън него. RC беше отличен пример за това: 42 метра преливаща ливрея, която променяше цвета си в зависимост от ъгъла на слънчевите лъчи. Лодка, която е известна и с пищните си партита, на които присъстват знаменитости и които се провеждат на борда в най-ексклузивна обстановка.


Този път той поиска "малка" яхта, дълга едва 28 метра. Тя не е предназначена за партита, а по-скоро за спокойна почивка за двойка. Според Роберто Кавали "Freedom" трябва да има само една каюта. След това той решава да добави втора за туристи (заедно с мястото за екипажа). Нека отидем да разгледаме тази единствена по рода си лодка...



Нивото на водата в кокпита е много ниско. Точно това искаше Роберто Кавали. Тя се свързва с дневната, която е с три остъклени и изцяло отворени страни. След като се затвори обаче, зоната се превръща в безопасна и комфортна среда с климатик.


 


Вътрешното оформление на Freedom определено е уникално. Те ясно заявяват, че лодката е единствена по рода си. Главната каюта на главната палуба е централната точка на яхтата.


Главната каюта на Freedom функционира подобно на контролна зала, с пряк достъп както до зоната на дневната кабина, така и до стълбището, водещо към флайбриджа. Няколко стъпала водят от вратата на носа до рулевата рубка, която също е свързана с помещенията за екипажа.




Стая с изглед към морето и небето. Кръглият покривен прозорец над леглото е украсен с герба на Roberto Cavalli, а отстрани има четири големи прозореца.




Кухненският бокс на долната палуба е огромен: има кът за закуски и закуски на собственика, но има и много повече. Роберто Кавали обича да готви и не иска да се ограничава.



Цялата стая, включително обзавеждането, покритията, тъканите и аксесоарите, е създадена от Roberto Cavalli. Отличителният му стил включва скулптури, позлатени акценти и животински мотиви.


Честването на 40 години успешен дизайн на яхти е дело на Tommaso Spadolini.


Веднага след като Freedom беше представена в Кан, тя беше обявена за най-иновативната яхта на годината. Безспорно достойна награда.


Източник: toituduy.net




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби