Grok "обича сарказма", пише Мъск в X

Свързани новини

25.11.2023 07:55

Вижте "Grok" - чатбот с изкуствен интелект на Мъск с "бунтарска" жилка

Видян 3070 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пригответе се. Очакват ви шеги. Илон Мъск обяви въвеждането на "Grok", изкуствено интелигентен чатбот, за някои потребители на X, за който милиардерът предполага, че има саркастично чувство за хумор, подобно на неговото собствено.

Мъск, който от една година е собственик на X - по-рано известен като Twitter - обяви, че Grok се обучава, като има "достъп в реално време" до информация от платформата.

Стартъпът за изкуствен интелект на Мъск, xAI, който е разработил бота, заяви в блогпост, че е почерпил вдъхновение от "Пътеводител на галактическия стопаджия" - комедиен научнофантастичен роман на британския писател Дъглас Адамс.


Grok "обича сарказма", пише Мъск в X. "Нямам представа кой би могъл да го насочи по този начин."

"Grok е създаден, за да отговаря на въпроси с малко остроумие и има бунтарска жилка, така че, моля, не го използвайте, ако мразите хумора!" xAI заяви в своя блогпост.

Ботът все още е в ранен етап на тестване, каза Мъск , но скоро ще бъде предоставен на абонатите на услугата Premium+ на X, които в САЩ плащат по 16 долара на месец за функции като някога желаната синя отметка.
Реклама

Grok има за цел да се конкурира с ChatGPT - чатбот с изкуствен интелект, пуснат публично от създателя му OpenAI през ноември миналата година с много фанфари. Мъск е съосновател на OpenAI, но преди пет години се оттегли от поста председател, отчасти заради разногласия относно посоката на развитие на компанията.


В блога си xAI твърди, че големият езиков модел (LLM) - вид система, използвана за обучение на приложения за изкуствен интелект - в основата на Grok-1 е надминал възможностите на GPT-3.5 - LLM, който обучава публично достъпната версия на ChatGPT, по няколко показателя, включително решаване на някои задачи от гимназията.

"Той е надминат само от модели, които са обучени със значително по-голямо количество данни за обучение и изчислителни ресурси като GPT-4", заявиха от компанията.

Мъск и преди е изразявал загриженост относно скоростта на развитие на ИИ и потенциала на технологията да промени из основи човешкото общество към по-лошо.

xAI заяви, че очаква Grok бързо да се подобри, тъй като потребителите на X я захранват с повече информация, което може да подхрани тревогата на онези, които критикуват работата на Мъск с платформата, откакто той купи компанията през октомври миналата година.

Най-богатият човек в света се нарече "абсолютист на свободата на словото" и заяви, че под негово ръководство компанията ще бъде "много неохотна" да изтрива съдържание и да забранява за постоянно някои потребители.

Британският крайно десен лидер Томи Робинсън, който в миналото е публикувал ислямофобско съдържание в X, благодари на Мъск за възстановяването на профила му, пет години, след като е бил забранен.


  Източник: CNN


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите