Свързани новини

23.07.2013 15:05

Вивиан Рединг към хората: Бъдете следващите в парламента!

Видян 1443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Еврокомисари организират дебати в цяла Европа заедно с национални политици в рамките на инициативата Европейска година на гражданите. Това е и основната причина за посещението на зам.-председателя на Еврокомисията Вивиан Рединг. Тя е на визита у нас и участва в дискусията с президента Росен Плевнелиев, министъра на правосъдието Зинаида Златанова, евродепутати и др.

По време на дебатите еврокомисарят по правосъдието, основните права и гражданството проговори на български и се обърна задочно към хората отвън с думите: "Искам да ви чуя". И добави, че трябва да знае какви са проблемите и мечтите им. Тя им благодари и за изразената позиция и желанието им да променят бъдещето си към по-добро. "Като политик за мен е много ценно да чуя какво мислят гражданите", обърна се тя към събралите се вътре хора. "Обикновено ние политиците говорим, говорим, говорим и след един час имате право да ни ръкопляскате, а ние си отиваме. Трябва да отидем при гражданите и да им дадем възможност те да се изкажат, а ние политиците да отговорим на въпросите им", каза още Вивиан Рединг. И припомни как българите са протестирали срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и гласът им е бил чут. 


"Вие протестирахте срещу една номинация и тя веднага бе отменена. За нас бе голямо облекчение, че гражданският глас се чува. Вземете нещата в свои ръце, бъдете следващите в парламента. Не бъдете само на улиците", допълни зам.-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг по време на Гражданския диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог