Недялко Йорданов и Иляна Йотова

Свързани новини

15.02.2024 10:00

Вицепрезидентът с ода за Недялко Йорданов

Видян 241 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Незабравимо преживяване е всяка среща с Недялко Йорданов. Не само защото той е културната история на България, човек, който разбира българската душа и може да я напише в стих или пиеса, да я изпее, да разкрие богатството на мисълта, облечена в богата премяна от слово.


Най-важното – Недялко Йорданов ни връща към смисъла на живота, който често забравяме, увлечени в грозотията на деня, в който думата „ротация“ се повтаря до безкрай, в който тече надпревара кой ще се снима пред камината в Белия дом и кой ще стане външен министър.


Днес българското общество е разделено, постоянно търси кауза, а не може да разбере, че каузата е много близо, в ръцете на всеки от нас – каузата да направим живота си по-добър, да видим страната си развита, а не държава от периферията.


Един поет ни връща към смисъла да сме българи, към народната памет и богатство, напомня ни, че имаме най-ценното на света – животът.


В новата си поетична книга "Не ми се тръгва" Недялко Йорданов възкликва „Народе????“ като Апостола на свободата. Оказва се, че и в 21 век продължаваме да търсим отговор на този въпрос. Отговорът не може да бъде индивидуален, а общ като единение, като общност.


Най-отговорната задача се е паднала на Недялко Йорданов – да свири не на струните, на които свири конюнктурата, а които раждат българското, които ни съхраниха толкова векове. От стиховете му струят любовта, истинското родолюбие, вярата и надеждата!", пише вицепрезидентът Илияна Йотова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.