Съществуват две тайни за подаръци, които хората ще харесат

Свързани новини

24.12.2022 08:14

Видът подарък, който хората най-много обичат да получават

Видян 2501 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съществуват две тайни за подаръци, които хората ще харесат.

Първата тайна: подаръците, които хората обичат най-много, рядко са най-скъпите, но често са най-подходящи за получателя. Те са осезаемо доказателство, че дарителят обича получателя и че тази любов се основава на дълбоко разбиране на получателя.

Както пише в книгата си "Нещата, които обичаме: как нашите страсти ни свързват и ни правят такива, каквито сме", когато обичаме даден човек или нещо, ние ги приобщаваме към нашата идентичност, превръщайки ги в част от това, което сме. Един от начините за това е придобиването на дълбоки и интимни познания за любимия човек или вещ. Така че, когато другите ни дават подарък, който разкрива този вид познание, това потвърждава тяхната любов и загриженост.

За да подарите на хората подаръци, които ги карат да се чувстват забелязани, често е необходимо да ги познавате и да разговаряте с тях продължително. За да се почувства някой истински видян, трябва наистина да го погледнете.

Да речем, че купувате подарък за запален домашен готвач. Не искайте от готвача само да назове необходимата му кухненска притурка - поинтересувайте се какво обича да готви, кои са любимите му ястия, какви са любимите му инструменти, какви са разочарованията му в кухнята и за какво още се сещате.

С тези задълбочени познания можете да измислите перфектното нещо. В областта на маркетинга и дизайна използват тези интервюта, за да създадат перфектния продукт, който ще се хареса на потребителите.

Но в ежедневието е още по-удачно да намерите подарък, който ще се хареса на някого. И всичко, което трябва да направите, е да проявите ентусиазирано любопитство към живота и интересите на другия човек в продължение на повече от един-два въпроса.

Ако перифразираме Дейл Карнеги, тайната на по-близкото приятелство не е да бъдеш интересен, а да се интересуваш. Дори и малко да не успеете да направите подарък, приятелите вероятно ще го харесат повече, защото ще им напомня за разговора, който сте провели и в който сте се интересували истински от тях, и как този разговор ви е сближил. Най-често разговорът ще бъде по-голям подарък от всичко, което ще купите в магазина.

Така стигаме до втората тайна на любимите подаръци: те или напомнят на получателя за минала връзка с вас, или насърчават бъдеща връзка - или и двете.


Една от основните причини хората да обичат нещата е, че те ни свързват с другите.


 "Моя приятел Ед ми разказа за някои любими играчки, които е получил като дете. Бил е на около 5 години, когато за първи път вижда играчките Poppin' Fresh, които леля му имала като част от колекцията си от сувенири на Pillsbury, пише Арън Ахувия,  професор по маркетинг и потребителска психология в Колежа по бизнес към Университета на Мичиган-Диърборн и автор на книгата "Нещата, които обичаме: как нашите страсти ни свързват и ни правят такива, каквито сме".

 "Оттогава тя ми казва, че очите ми са светнали от вълнение, когато съм видял фигурките, и че винаги съм искал да си играя с тях, когато съм идвал", пише Ед на Ахувия.

"Един ден тя каза, че има нещо специално, което иска да ми даде, и ми подари фигурките. Обичах този подарък, защото това беше нещо ценно, което тя обичаше и за което ми беше поверила да се грижа (и до днес ги имам). "


 Източник: CNN


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци