Свързани новини

05.06.2021 09:16

Вярвам му абсолютно, иначе нямаше да бъде на поста: Финансовият министър за шефа на НАП

Видян 1984 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румен Спецов не е участвал в данъчни измами като собственик на фирма, гарантира министърът на финансите Асен Василев в предаването на БНТ "Панорама".


Педи това от ГЕРБ излязоха с подобно твърдение за директора на НАП.


Но тъй като хората може да не вярват на мен, аз се обърнах към прокуратурата с молба да направят проверка и да установят тези факти също, добави Василев.


Аз нямам право да бръкна в регистъра, за да проверя фирмата, защото това е данъчно-осигурителна тайна, но говорих с Румен Спецов и той ми обясни най-подробно какво се е случило, каза още служебният министър.


И обясни, че е получил уверение от шефа на НАП, че към момента, в който той е бил собственик на фирма, тя не е участвала в измами с ДДС.


Вярвам му абсолютно, иначе нямаше да бъде на поста, който заема, заяви Василев. И увери, че никой не му е предлагал да назначи Спецов, изборът бил негов, защото си избирал екипите сам.


Трябва да предпазим държавните дружества и структури да не попаднат под удара на санкциите по закона „Магнитски“, ако започнат да правят бизнес с лицата, включени в списъка, заяви още служебният финансов министър. Компаниите ще бъдат предупредени да спрат да правят каквито и да било транзакции с тези лица.


Министър Василев обеща, че списъкът с всички свързани лица ще бъде публичен. Ако се появят в списъка членове на служебното правителство, те ще бъдат отстранени от позицията в него, защото така е редно.


По отношение на обявените днес мерки за подпомагане на бизнеса, министърът припомни, че през 2013 г. имаше криза в енергетиката. Тогава се използва инструмента „Джереми“. В момента мобилизираме 2,5 млрд. лв. като заеми, които ще бъдат раздадени през търговските банки, а не през чиновниците. „Когато икономиката е затворена и не работиш, единственият начин е да получиш пари грант, сега икономиката работи и на бизнеса му трябват пари , за да заработи. Държавата не произвежда пари- за да даде на някой, тя трябва да ги вземе от някой друг. Вземаме от най-добрите и даваме на тези, които не могат. По-добре е да отидат при тези, които могат“. Така министър Василев отговори на въпрос защо помощта не е под формата на грантове, а се раздава като кредити, каквито са критиките от ГЕРБ.


„Големият проблем в момента в България е, че има барикада. Вместо да се работи експертно, да се гледат фактите. Сега, аз като служебен финансов министър имам задача да напълним хазната и да харчим ефективно, тази задача няма цвят, не е от нито една от страните на барикадата“, заяви министърът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 05.06.2021 14:23

    Не му разваляйте прикритието на този човек!Малко са кото него.

  • 001 Anonimen 05.06.2021 14:08

    Поне има някакъв р-тат от неговата работа, а за митническия шеф и неговите заместници пълно мълчание, нищо ново на хоризонта.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби