Свързани новини

14.05.2009 17:02

„Веселите хапчета“ сринаха пазара на хероин

Видян 1762 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата е готова да прехвърли безвъзмездно на община Несебър своя дял от 75 % в акционерното дружество “Слънчев бряг”. Това съобщиха на кръгла маса представители на финансовото министерство. Останалите 25% акции са разпределени в частни собственици.


Самата процедура по прехвърлянето изисква време. Първо трябва да се вземе решение на борда на директорите на Общо събрание на АД- то, а такова е насрочено за 27 юни. 


Спорът за инфраструктурата и осветлението на „Слънчев бряг“остави курортния комплекс в навечерието на летния сезон без осветление. ''По алеите привечер като светулки в мрак се разхождат първите туристи, въоръжени със запалки и фенерчета'', каза за 19` хотелиер. Последните осветителни тела са китайски патент, осигурен от Съюза на собствениците в курорта. Някои от специалните фенери са със слънчеви батерии и ще бъдат раздадени на гостите още днес, обяви Веселин Налбантов- член на Управителния съвет на хотелиерите.


В началото на годината собствениците отказаха да подпишат договори с акционерното дружество и да плащат пари за поддръжка, понеже плащали курортна такса на общината. Уличното електричество, видео наблюдението, поддръжката на зелените площи и т. н., струват 1 милион и 600 хил. лв. От дружеството са изпратили фактура на кмета на Несебър, но той отказал да я подпише. “Общината в този спор не участва, не ни вкарвайте в конфликти'', заяви гневно кметът на Несебър Николай Димитров пред Burgas24.


Частните хотелиери възнамеряват да излязат на протест на жълтите павета, ако проблемът с инфраструктурата не бъде решен до дни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева