Президентът на Китай Си Дзинпин (вдясно) се среща с президента на САЩ в рамките на срещата на върха на Г-20 в Нуса Дуа на индонезийския курортен остров Бали на 14 ноември. (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Свързани новини

14.11.2022 13:40

Верните на Си на масата

Видян 1183 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайският лидер Си Дзинпин е придружаван на срещата с президента на САЩ Байдън в понеделник от редица новопостъпили лоялисти.

Вдясно до Си седи Дин Сюесян, началник на кабинета на Си и един от най-верните му помощници.

60-годишният Дин беше издигнат от Политбюро на Китайската комунистическа партия във върховния ѝ Постоянен комитет като най-младия член на Националния конгрес на партията миналия месец.

Той е най-високопоставеният китайски служител на срещата след Си и се очаква да бъде назначен за изпълнителен вицепремиер, за да помага на новия премиер в управлението на втората по големина икономика в света.


На масата седи и Хе Лифенг, друг близък сътрудник на Си, който на конгреса беше повишен в Политбюро.

Той, който оглавява Държавната агенция за планиране на Китай, е спряган за вицепремиер по икономическите въпроси на мястото на икономическия цар на страната Лиу Хе.

Си започна третия си мандат с още по-голяма концентрация на власт, след като оттегли ключови партийни лидери от висшия ръководен орган, за да освободи място за собствените си съюзници.

По време на едноседмичния конгрес на Комунистическата партия, който завърши в края на октомври, Си встъпи в трети мандат, който нарушава нормите и в който се концентрира още повече власт след оттеглянето на ключови партийни лидери от висшия ръководен орган, за да освободи място за собствените си съюзници.


 На снимката: Президентът на Китай Си Дзинпин (вдясно) се среща с президента на САЩ в рамките на срещата на върха на Г-20 в Нуса Дуа на индонезийския курортен остров Бали на 14 ноември. (Saul Loeb/AFP/Getty Images)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец