Свързани новини

25.10.2017 15:10

„Велоалеята” на Раковски влиза в разумни граници

Видян 3516 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Т.нар. „велоалея”, която блокира движението по ул. Раковски, а с това и много нейни успоредни и пресечки в сърцето на София и доведе до чутовни задръствания, е коригирана. Тя влиза в нормални граници, вместо да заема 2 платна. Недомислието на изпълнителя на поръчката бе поставило „велоалеята” между средното и крайното платно на улицата, като така реално блокира дясната лента и направи невъзможно както движението по нея, така и завоя на дясно от ул. Раковски към ул. Гурко, а с това и прехода от източната към централната част на центъра.


След бурната обществена реакция с флагман 19 минути, Общината своевременно коригира недомислието. Силно се надяваме също тя да не заплати нито лев на оставилия ръцете ( и акъла си, ако го има) изпълнител на, предполагаме, щедро отпуснатата обществена поръчка с нашите пари.


Мнозина надигнаха глас, че някой бил срещу велоалеите. Никой няма нищо против платната за колоездачи, стига обаче те да не са просто оградени с накриво поставени колчета части от улицата, а нормално направени ленти, както е във всички други европейски градове. Едва ли е нужно да се обяснява, но казусът с ул. Раковски ясно го показва: вместо да спестим изгорели газове, с глупаво направена „велоалея”, ние – напротив – имаме по-голямо замърсяване, когато възлова пътна артерия минава от 3 на едно платно и в резултат се задръства, колите работят на едно място и повишават емисиите на вредни вещества. Елементарно, Уотсън!


Въпросът не е просто да кажем, че има велоалеи, а наистина да има велоалеи и то такива, които имат ефект и резултат за София и софиянците.


Снимка: Георги Харизанов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей