Свързани новини

04.11.2009 18:06

Велоалеи пропукаха новото ларго в Бургас

Видян 3436 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предложение за промяна на проекта за реконструкция на зелени площи, паркинг и велоалея по улиците Ген. Гурко и Адам Мицкевич направи един от ладшафтните архитекти по време на общественото му обсъждане. Според Пламен Матеев, велоалеята трябва да бъде обособена на улицата, а не както е предвидено - да се намира на тротоара, защото така застрашена безопасността на пешеходците.


Два големи градоустройствени проекта на Бургас бяха представени на проведената с граждани и специалисти дискусия. Първият етап от проекта за обновяване на пешеходната зона на града беше готов и обсъден през октомври. Той обхваща цялостен ремонт на главната улица Александровска. На втората публична среща обаче бяха открити редица пропуски в проекта за новото ларго на морския град. Един от тях, отбеляза управителят на хотел България Георги Мицов, е липсата на обособени места за паркиране на автобусите, които от години спират пред сградата. Според него, достъпността до хотела ще бъде ограничена и това би затруднило обслужването му.


Спор по време на срещата предизвикаха велоалеите, които по проект ще бъдат обособени на тротоарите. Ако тази зона бъде изградена на улицата, там винаги ще има паркирани коли, е аргумента на ръководителя на проекта Лъчезар Ханджиев. Той посочи в подкрепа на тезата си тясната улица Ген. Гурко, чиято ширина не позволява да бъде отнето място и за велосипедисти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни