Свързани новини

20.04.2015 08:58

Велизар Енчев и Катя Бончева в задочен скандал за досиетата

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мощен задочен скандал си спретнаха депутатът Велизар Енчев и членът на комисията за досиетата Екатерина Бончева заради искането на независимия народен представител органът да бъде закрит. Бончева отказа да влезе в едно студио с Енчев и предпочете да изложи самостоятелно позицията си за законопроекта на депутата, с който настоява комисията да престане да функционира в този вид, а с дейността й да се заемат държавните служби, чиято дейност е свързана с националната сигурност като НРС и ДАНС.


 


Енчев показа в студиото на Нова разсекретени от комисията по досиетата документи, които разкрива имена на чужди граждани, работили като агенти на нашите служби, включително и вербувани от Велизар Енчев в качеството му на разузнавач. Енчев дори подозира, че един от тях – Тодор Петков от Македония, преди три години е загинал при мистериозни обстоятелства именно заради разкриването на името му в такъв документ. В една от разсекретените шифрограми пък е посочен точният момент, в който е изпратена, което означава, че е бил разбит кодът на нашето разузнаване в посолството ни в бивша Югославия.


 


Според Енчев всичко това е престъпление и той внася всички документи, с които се е сдобил, в прокуратурата. Той определи и като престъпна възможността „всеки, който няма работа” да стои в читалнята и да чете зле замаскирани имена и информация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв