Мярката влиза в сила на 1 октомври и ще е валидна до 31 март 2023 г. Тя ще важи както за фирмите, така и за потребителите на енергия от обществения сектор, сред които са и болниците, и училищата.

Свързани новини

21.09.2022 15:22

Великобритания въвежда таван на цените на тока и газа

Видян 617 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на Великобритания обяви днес, че въвежда пределни цени на електроенергията и природния газ за бизнеса и за потребителите в обществения сектор, за да им окаже помощ на фона на повишаващите се енергийни разходи, съобщи Ройтерс.

Установяват се пределни цени на едро на електроенергията за стопански потребители от 211 британски лири (около 241 евро) за мегаватчас. За природния газ те са 75 британски лири за мегаватчас (близо 86 евро).

Тези цени, които ще бъдат потвърдени на 30 септември, са под 50% от цените на едро на енергийните ресурси, които се очакват през зимата, обяви британското правителство.


Премиерът на Великобритания Лиз Трас заяви, че по този начин ще бъде оказана помощ на много бизнеси "да изкарат зимата".

Мярката влиза в сила на 1 октомври и ще бъде валидна до 31 март 2023 г. Тя ще важи както за фирмите, така и за потребителите на енергия от обществения сектор, сред които са и болниците, и училищата.

Подобна мярка е в сила за битовите потребители във Великобритания. Правителството в Лондон обяви, че тя става валидна и за домакинствата в Северна Ирландия.

Британското правителство ще компенсира доставчиците на електроенергия и на природен газ, тъй като те ще ги продават в условията на ограничени цени на едро.

Управляващите в Лондон очакват въвеждането на пределни цени на на електроенергията и природния газ да ограничи галопиращата инфлация в Обединеното кралство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак