Министърът на външните работи Лиз Тръс заяви пред Sunday Telegraph по-рано тази седмица, че санкциите "трябва да отпаднат само при пълно прекратяване на огъня и изтегляне, но и при поемане на ангажимент, че няма да има по-нататъшна агресия"

Свързани новини

30.03.2022 15:24

Великобритания разкри условията за отмяна на санкциите срещу Русия

Видян 7609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За да може Лондон да отмени санкциите си срещу Русия, ще е необходимо нещо повече от прекратяване на огъня в Украйна, заяви британският премиер Борис Джонсън пред кабинета си във вторник, настоявайки, че Москва трябва да промени изцяло политиката си спрямо своята съседка.




Натискът върху руския президент Владимир Путин "трябва да бъде засилен както чрез допълнителни икономически мерки, така и чрез предоставяне на военна помощ, за да се гарантира, че Русия ще промени изцяло курса си", заяви Джонсън пред министрите си, според неговия говорител.



Министърът на външните работи Лиз Тръс заяви пред Sunday Telegraph по-рано тази седмица, че санкциите "трябва да отпаднат само при пълно прекратяване на огъня и изтегляне, но и при поемане на ангажимент, че няма да има по-нататъшна агресия".


 


Коментарите на Джонсън дойдоха в момент, когато руски и украински преговарящи се срещнаха в Турция, за да обсъдят "практическата фаза" на преговорите, според руския заместник-министър на отбраната Александър Фомин. Той заяви пред репортери, че страните подготвят споразумение за "неутралитет и неядрен статут на Украйна" и предоставяне на гаранции за сигурност на Киев в замяна.


 


В знак на добра воля Русия възнамерява "драстично" да намали военната си активност край Киев и Чернигов в Северна Украйна, обяви още Фомин. Въпреки това не се говореше за каквото и да било прекратяване на огъня.




Лондон и Вашингтон са водещи в налагането на широкообхватно ембарго върху руски стоки, услуги, собственост, банкови резерви, транзакции, физически лица и държавни служители.




Въпреки че САЩ настояват, че "светът" е наложил санкции на Русия, ембаргото е ограничено до съюзниците на Вашингтон в НАТО, както и до Австралия, Япония и Южна Корея.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.