Уолъс заяви, че един от начините за бърза подкрепа за Украйна е страните, които разполагат с изтребители "МиГ-29" и "Су-24", да ги дарят на Киев, а Великобритания ще гарантира тяхната сигурност и ще им предостави изтребители за временно ползване.

Свързани новини

24.02.2023 16:41

Великобритания обеща западни срещу съветски изтребители за Украйна

Видян 1064 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания обеща да даде модерни изтребители за временно ползване на страните, които дарят  МиГ 29 или Су-24 на Украйна.

"Великобритания е готова да гарантира сигурността или да обезпечи с изтребители всяка страна, която иска да изпрати руски или съветски бойни самолети на Украйна", заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс, цитиран от международните агенции, предаде в . Сега. Той обаче не е сигурен дали някоя от тези страни е склонна да предприеме офертата.

Обединеното кралство изпраща боеприпаси и оръжия на Украйна и в момента обучава украински войници да боравят с британски танкове, но се възпротиви на предложението на украинския президент Владимир Зеленский да даде изтребители. Съюзниците от НАТО не са склонни да предоставят модерни западни бойни самолети на Украйна с аргумента, че обучението на екипажите ще отнеме твърде много време, отбелязва ДПА.

Уолъс заяви, че един от начините за бърза подкрепа за Украйна е страните, които разполагат с изтребители "МиГ-29" и "Су-24", да ги дарят на Киев, а Великобритания ще гарантира тяхната сигурност и ще им предостави изтребители за временно ползване.


Неотдавна Словакия се съгласи да даде своите С-300 и само след седмица на нейна територия бяха разгърнати съвременните американски комплекси "Пейтриът". Словакия даде на Украйна 12 изтребители МиГ-29, след като Полша и Чехия обещаха да



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.02.2023 17:26

    крадливи и неграмотни островитяни, заграбили са богатствата на света, например българското четвероевангелие е откраднато от Зографския манастир от крадлив лорд

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв