Допълнителните средства ще бъдат в размер на 70 лв. Тях ще получат 1,2 млн. пенсионери с възнаграждения под 504 лв. В трази група попадат и хората със социални и инвалидни пенсии и такива, които получават пенсии от учителския фонд.

Свързани новини

06.04.2023 11:17

Великденска добавка ще има, но не за всички

Видян 2604 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Великденска добавка от 70 лева ще получат възрастните хора, чиито пенсии за април са под официалната линия на бедност у нас - 504 лева”, обяви премиерът Гълъб Донев. Така допълнителна сума ще има само за половината хора от третата възраст. Те ще получат добавката през следващата седмица.


Причината този път да няма великденски добавки за всички пенсионери е във факта, че това е извънреден разход за бюджета, а когато са приемали удължителния закон, депутатите от предходното НС са намалили възможностите на служебното правителство да правят извънредни плащания, обясниха от МС.


"За някои анализатори осигуряването на този ресурс е лесна работа. Уверявам ви, че не е. Осигуряваме тези средства, въпреки ограниченията, които ни наложи 48-ото НС, благодарение на спестен финансов ресурс от служебното правителство през 2022 г. Разбирам добре, че това решение ще се възприеме като несправедливо от пенсионерите, които няма да получат тази добавка, особено от тези, които получават малко над 504 лв. Уверявам ви е, че това беше възможно най-справедливото решение за ситуацията, в която се намира държавата", посочи Донев. Той заяви още, че до края на април служебното правителство ще внесе проект на бюджет за т.г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни