Свързани новини

22.03.2010 16:24

Вече няма евтини цигари

Видян 2282 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 1.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите цени на цигарите са вече факт. Ако днес смятате да изпушите една кутия, заделете си поне 4,50. Ще е чист късмет, ако попаднете на будка с цигари на старите цени, или за да намерите такива, ще се наложи да обиколите всичките квартални магазини.


Оказва се обаче, че скъпите цигари са проблем не само за пушачите, но и за търговците. В магазините вече няма цигари на 2,80 лв., каквито все още хората търсят. Стотици пушачи дневно задават въпроса на продавачите „Нямате ли още цигари на 2,80”. Често отрицателният отговор е последван от негативна реакция и дори кръстосан разпит по темата. Късметлиите, които попаднат на любимата си марка за 2,80 лв., се запасяват с по няколко стека, а след тях идват и техните приятели и роднини. Така, дори и да се намери някой късметлийски магазин с цигари на по-ниска цена, те свършват мигновено.


„За клиентите ни ценовият скок е истински шок, а още по-голям е той за тези, които в последния момент се усетиха да се запасяват”, коментираха масово продавачите, до които екипът на 19' се допита в кв. Люлин. Факт е увеличението средно с 1 лв. на кутия, осезаема разлика за феновете на папиросите. Търговците са категорични в едно - пушачите са предани потребители и въпреки поскъпването продължават да търсят своята марка цигари. Така например едни пушат Marlboro и продължават да купуват Marlboro. Най-масово обаче е търсенето на мъжката марка на King’s Tobbaco - King. „Тя и преди беше най-продаваната. Много от дистрибуторите ни все още имат налични King на стари цени, което много радва клиентите. Да се намерят обаче на 2,80 лв., става все по-трудно, а до дни ще е невъзможно”, коментираха магазинерите.


Голямото търсене ще продължи най-късно до деня на шегата - 1 април. Именно тогава, и то не на майтап, ще угасне пламъчето на надеждата за пушачите. Тези, които са се запасили, ще се наслаждават на тютюна до изчерпването му, другите ще ограничат папиросите или просто ще жертват по близо 5 лв. за кутия.


„Моето семейство е със средни доходи, а и двамата с жена ми сме пушачи. Аз пуша по кутия на ден, тя по половин. Не можем да отделим над 7 лв. дневно, затова си направихме сметката по-отрано”, споделя Добромир Г. от София, който спряхме пред квартален магазин за цигари. Семейството му е едно от хилядите, което вижда пълна безизходица в увеличението на цените. Въпреки това те не смятат да спрат цигарите. „Може би леко ще ги понамалим”, казва той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак