През 2010 г. Елка става един от съоснователите на Българския център за култура и наследство в Сиатъл, на който понастоящем е президент и заема поста вицепрезидент на Българска фондация за изкуство, култура и образование

Свързани новини

11.10.2022 09:30

Вече имаме консул и в Сиатъл

Видян 940 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Министерският съвет прие решение за откриване на почетно консулство на България в САЩ и назначи Елка Рускова за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице на Република България в САЩ със седалище в  Сиатъл и с консулски окръг, обхващащ територията на щата Вашингтон.


През 2010 г. Елка става един от съоснователите на Българския център за култура и наследство в Сиатъл, на който понастоящем е президент и заема поста вицепрезидент на Българска фондация за изкуство, култура и образование.
През 2019 г. тя е наградена с Почетен знак от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова за нейната цялостна благотворителна дейност в рамките на предходните три десетилетия.


Елка е изключително популярна и уважавана личност сред българите и техните културни институции не само на Западния бряг, но и в цялата страна. Винаги оказва значителна подкрепа за организацията на редица събития, целящи популяризиране на България и българската култура в САЩ, помагайки за укрепването на двустранните връзки и запазването на националното самосъзнание на българите в САЩ. Винаги е помагала, съдействала и сътрудничила с генералното консулство в Лос Анджелис, също на Западния бряг, съобщава консулът ни Бойко Христов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби