Свързани новини

04.11.2021 11:39

Вече има 30 подадени заявления за доброволци във ВМА

Видян 1917 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вече има подадени 30 заявления за доброволци във ВМА, съобщи пред bTV Анелия Зашева, която също е доброволец там. Болницата търси помощ, за да се справи с вълната от пациенти, болни с коронавирус.

Условия, на които трябва да отговарят кандидатите, са: Да са студенти по медицина (от последните курсове на обучение), студенти по здравни грижи (медицински сестри), специализанти, лекари и медицински сестри или доброволци (които да се заемат със санитарно-хигиенична дейност), които имат желание и възможност да се включат активно и да подкрепят екипите на ВМА.

Зашева сподели, че от година доброволчество е научила много, но в началото е било трудно. Тя прекарва по 12 часа в отделението за COVID болни. Според нея тази вълна се отличава с повечето пациенти в тежко състояние. Споделя и че има много млади и неваксинирани.

Студентът по медицина Димитър Комитов, доброволец от самото начало на пандемията, разказа пред държавната телевизия какво е необходимо. „Видях, че заболяването при всеки протича индивидуално, тотално непредвидимо, заболяване с неясен изход”, обобщи той натрупания си опит и допълни: „За студентите е трудно, но и много полезно.”

Не е задължително доброволецът да има медицинско образование, но освен


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.