"Моят вдигнат юмрук обедини българите около ценности за една успешна борба", заяви президентът Румен Радев, който е в Стара Загора по повод празника на града.
"Очаквам резултатът от тези избори да доведе до окончателно скъсване с проваления управленски модел", посочи  той в  коментар за предстоящия вот. "Очаквам кампания на идеи, а не компромати, за да може всеки кандидат да разкрие максимално добре кой е всъщност, за какво се бори и как ще го постигне", изтъкна държавният глава.
"Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото отвътре”, заяви Радев в коментар за международното разследване Пандора. „Това не говори добре за нашите праворазследващи и правоохранителни органи", констатира той.
"Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България", посочи Радев. Той смята, че само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии и различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани.