Свързани новини

18.11.2013 14:55

Вдигат възрастта за пенсиониране на войниците на 50 години

Видян 2087 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С добри новини посрещат днес военнослужещите празника на Сухопътните войски. Порционът за храна в българската армия става 90 лева на месец. В момента той е 60 лева. Предвижда се новата тарифа да влезе в сила от 1 януари 2014 година, съобщи "Преса". Парите са и за военните, и за цивилните служители. Те се прибавят към заплатата, но не се облагат с данък. Размерът им е еднакъв за всички - от редника до генерала, като всеки сам решава как да ги харчи. В системата на МВР порционът е 120 лв.


Ръководството на МО ще променя и наредбите за допълнителното заплащане, голяма част от които бяха премахнати от ГЕРБ. Ще се актуализират възнагражденията за участие в полеви учения и занятия с продължителност над 48 часа, за класна специалност и др. Промените ще засегнат близо 26 000 души. До края на тази година са осигурени 17,4 милиона лева за допълнителни компенсации по всички наредби в армията.  


Войниците ни ще служат вече до пределна възраст от 50 години, вместо да напускат строя на 45 години, както е сега, предвижда поправка във военния закон, внесена от МО. Тя беше одобрена от парламентарната комисия по отбрана и социална политика.  По-рано пределната възраст за служба на редниците беше 49 години, но кабинетът "Борисов" я редуцира на 45 години. Това на практика лишаваше войнишкия състав от възможността да се пенсионира, тъй като се изискват 27 години осигурителен стаж в строя, отбелязва "Преса".


Днес заместник-министърът на отбраната Неджми Али и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев ще участват в тържественото събрание - концерт, с което ще бъде отбелязан празникът на Сухопътните войски. Това съобщиха от Министерството на отбраната.


Тържеството е посветено на 128-та годишнина от Сръбско-българската война и 40-та годишнина от създаването на Командването на Сухопътните войски и ще бъде открито от командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.


Военните формирования от Сухопътните войски в Пловдив, Асеновград, Шумен, Корен, Плевен и Белене ще отворят врати за ученици и граждани по повод празника.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое