От парламентарната трибуна от "Възраждане" остро осъдиха действията на македонското вътрешно министерство срещу група деца, които са били на посещение в България.

Свързани новини

21.07.2023 11:37

Възраждане осъди действията на македонското МВР срещу група деца, които били на посещение у нас

Видян 978 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От парламентарната трибуна от Възраждане остро осъдиха действията на македонското вътрешно министерство срещу група деца, които са били на посещение в България, съобщи БНТ.

    "Вчера в Македония се случи следното. По разпореждане на вътрешния министър на Македония Оливер Спасовски започна процес срещу деца под 14 години, които от вчера са в процес на разпити в прокуратурата, от полицията, включително и от тайните служби. Каква е вината на децата от Битоля. Те са участвали в проект „Малък битолски Монмартър“. Те идват миналата седмица в България при едно от тях се срещат с български политици и това, според вътрешния министър е да бъдат разпитвани, защото са извършвали политическа дейност“, заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Ние от Възраждане настояваме МВнР да излезе с осъдителна декларация и да е постави въпрос пред нашите партньори на най-високо ниво. Ако България не реагира, тези случаи ще продължат, защото целта е да се насади страх. Дори страх в деца да не идват в България, за да рисуват с тебешири.


И това се случваше вчера, докато в тази зала се четяха лицемерни декларации за Илинденско-Преображенското въстание от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Срам и позор за ПП-ДБ и ГЕРБ. Ако България и този път не реагира на това предизвикателство към нас, следващият път ще им убити хора. Защото знакът е - бийте българите, убивайте ги, вкарайте ги в режим на Апартейд", каза още Костадинов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион