България трябва да запази своята валута, настоя Костадинов, който заедно с парламентарната си група проведе среща с управителя на БНБ Димитър Радев.

Свързани новини

24.10.2022 11:32

Възраждане кани парламентарните партии на разговори за еврозоната

Видян 1223 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От „Възраждане” ще отправят покани към всяка една от партиите в парламента за разговори по темата за присъединяването на България към еврозоната. Това обяви председателят на партията Костадин Костадинов. „Предлагаме публичен разговор”, добави той и поиска референдум, ако управляващите настояват да се влезе в еврозоната, предаде Нова т.

С оглед ситуацията в света и растящата инфлация, лидерът на „Възраждане” е на мнение, че решението е да се спрат всякакви действия в посока влизане на България в еврозоната. „Очевидно е, че датата 1 януари 2024 г. не е постижима. Ние не отговаряме на някои основни критерии - на първо място е инфлационният”, добави той.

България трябва да запази своята валута, настоя Костадинов, който заедно с парламентарната си група проведе среща с управителя на БНБ Димитър Радев.

„Ние сме отправили покана към проф. Стив Ханке за свикване на кръгла маса в България по темата. За съжаление, липсва публичен дебат по въпроса. Искахме да се запознаем с анализа, който вече трябваше да е изготвен - за ползите и вредите от влизането на страната ни в еврозоната. Доколкото разбрахме, е готов. Кога ще бъде обявен и публично достъпен - Радев не успя да се ангажира”, добави той.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 задължителен референдум 24.10.2022 12:28

    Народните представители в НС не представляват народа и те го доказват вече 30 години с недалновидните и предателски решения спрямо суверена и държавата. Шепа меркантилни и неморални хора слугуват на чужди интереси за собствено облагодетелстване против собствесния си народ и държава, които ги направиха милионери и милиардери за сметка на изчезващото българско население. Самозабравили се престъпници облечени във власт!!! Рано или късно всеки си плаща за деянията.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни