Свързани новини

07.07.2010 16:59

Възобновиха разследването за смъртта на Ахмед Емин

Видян 2065 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската районна прокуратура е възобновила разследването за смъртта на началника на политическия кабинет на Ахмед Доган - Ахмед Емин. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев. Делото се отваря отново, защото от ДАНС е подадената нова информация, в която се споменават показанията на бармана от резиденцията на ДПС, известна като Боянските сараи на Доган. Според неофициална информация има разминаване между твърденията на бармана и телефонните разпечатки от помещението, в което Емин е чакал за среща с партийния си лидер, съобщи Медияпул. Барманът е заявил, че е звъннал в кабинета на Емин и е научил, че той чакал среща с Доган. Такъв разговор обаче не е установен от разпечатките.


Районната прокуратура е получила указания да разпита още свидетели и да провери определен брой телефонни разговори. Прозвъняването на бармана не е било установено при първото разследване и този факт ще се доуточнява. Новото разследване трябва да продължи до средата на август, но в прокуратурата не са оптимисти, че изходът му ще е различен от първото. То бе прекратено с отказ за образуване на дело за склоняване към самоубийство. Ахмед Емин бе намерен мъртъв на 17 октомври 2008 г.


От Софийската градска прокуратура съобщиха още, че е приключило разследването срещу бившия премиер Сергей Станишев за изчезването на документи на ДАНС от секретната секция на Министерския съвет. Очаква се до десетина дни да му бъде повдигнато обвинение.


През август миналата година стана ясно, че от Министерския съвет са изчезнали 11 доклада на спецагенцията. Проверката е установила, че в 6 от тях  не се е съдържала класифицирана информация. Дори и делото срещу Станишев да завърши положително за прокуратурата, той няма как да бъде осъден на нещо повече от глоба до 5000 лева. От това разследване са отделени материалите за Алексей Петров, който, преди да попадне в ареста, като един "лоялен гражданин" предаде на премиера изтекъл в медиите доклад на ДАНС. От случая със Станишев са извадени и проверките за секретните документи на ДАНС, намерени в басейна Спартак.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.