Въздействието на изобретенията на изкуствения интелект върху обществото през 2023 г.

Свързани новини

18.12.2023 14:32

Въздействието на изобретенията на изкуствения интелект върху обществото през 2023 г.

Видян 1526 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От машинното обучение до прогнозния интелект – изкуственият интелект (ИИ) се развива със забележителни темпове. Постиженията на ИИ надхвърлят обикновения технологичен напредък; те проникват дълбоко във всяка обществена сфера, като оказват влияние върху начина, по който общуваме, учим и дори консумираме продукти.
Сред забележителните области на въздействие на ИИ са здравеопазването, храните и напитките и образованието, където иновациите са свързани с ефективност, бизнес развитие, удобство, бързина.
ИИ в здравеопазването


ИИ революционизира диагностиката, плановете за лечение и дори разработването на лекарства. Възможността да се обработват огромни количества медицински данни позволява по-бързо и по-точно вземане на решения, което в крайна сметка подобрява резултатите за пациентите. Един от интересните примери в сектора е ИИ платформата - IBM Watson for Oncology, предназначена да подпомага онколозите при предоставянето на персонализирани възможности за лечение на пациенти с рак. Тя анализира огромно количество медицинска литература, данни от клинични изпитвания и пациентски досиета, за да препоръча планове за лечение, основани на доказателства. Като използват ИИ, здравните специалисти могат да получат достъп до най-новата информация и прозрения, което води до по-информирани решения и потенциално по-добри резултати за пациентите.
ИИ в храните и напитките


Първата в света енергийна напитка, разработена изцяло с помощта на изкуствен интелект, беше създадена от HELL ENERGY. Дизайн, рецепта, дегустация и оценка на вкуса, предсказуема интелигентност, мерки за сигурност, маркетингови елементи – всеки аспект е експертно изработен от усъвършенствани системи ИИ (изкуствен интелект). Това е доказателство за трансформиращия потенциал на изкуствения интелект в производството на храни и напитки. Етичните съображения, свързани с използването на ИИ в изработването на консумативни продукти, подчертават необходимостта от отговорни практики и прозрачност.
ИИ в образованието


В областта на образованието ИИ персонализира учебния опит, адаптира се към индивидуалните нужди на учениците и осигурява по-приобщаващ подход към образованието. Например Khan Academy е онлайн платформа за обучение, която използва ИИ, за да персонализира учебния опит на учениците. Платформата използва адаптивни алгоритми, за да оценява уменията на всеки ученик по различни предмети, и съответно адаптира учебните материали. Анализирайки индивидуалните модели на учене и напредъка, ИИ гарантира, че учениците получават целево съдържание, което спомага за по-ефективно и персонализирано образование.


Динамичният пейзаж на иновациите в областта на ИИ през 2023 г. се разгръща като нещо повече от технологична глава; той е разказ, който преплита в себе си обществени промени и технологични стъпки. Появата на новаторски приложения на ИИ, като например първата в света енергийна напитка, създадена от ИИ, е пример за симбиозата на изкуствения интелект и човешката креативност. Стоим в пресечната точка на тази трансформационна епоха и става изключително важно да се ориентираме в интегрирането на ИИ с разум, като гарантираме, че етичните съображения определят траекторията на тези иновации.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни