Свързани новини

07.12.2020 16:43

Във Великобритания ваксинираш се срещу К19 - получаваш карта, носиш я навсякъде

Видян 2574 пъти | Коментари 111
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Милиони британци ще получат идентификационна карта, че са били ваксинирани срещу COVID-19, съобщава в. Дейли мейл. Те ще бъдат призовани да носят този документ със себе си навсякъде, въпреки че правителството отрече тези карти да се разглеждат като своеобразен имунизационен паспорт, допълва изданието, предаде Нова тв.


Външният министър на Великобритания Джейсм Клевърли отказа да потвърди дали тези карти ще са своеобразен „пропуск” за завръщане към нормалния живот на Острова, но призна, че те „ще са основното средство за отблокиране  на живота на гражданите и на икономиката”. Пред Скай нюз първият британски дипломат заяви, че се надява, че те няма да бъдат изисквани при влизането в пъбове или ресторанти, както и при посещението на спортни събития.  


Бившият министър Дейвид Джоунс беше категоричен, че кабинетът на Борис Джонсън трябва ясно да подчертае, че тези карти не трябва да бъдат използвани, за да се спрат хората да живеят нормално, и ако е необходимо – премиерът трябва да издаде необходимият закон. „да носиш в себе си подобна карта трябва да е решение, основано изцяло на свободен избор. Мисля, че хората трябва да се ваксинират, но не мисля, че решението им за това трябва да бъде повлияно от това дали ако не го направят ще могат да отидат на ресторант или на театър. Именно това е заплахата, идваща от тези карти. Не мисля, че е редно, на хората да бъде забраняван достъп, ако не носят у себе си тези карти”, заяви той.


Според експерти един от начините това да не се случи е, да бъде гласуван закон,според който ще е незаконно да се дискриминират хората въз основа на това дали са се ваксинирали или не. Друг начин е министрите изрично да посочат в текущите разпоредби за коронавирусните мерки, че бизнесите нямат право да изискват или да виждат тези карти, тъй като те всъщност съдържат лични медицински данни, които са защитени от закона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 07.12.2020 18:06

    Конспирациите май ще се окажат истини

  • 001 Anonimen 07.12.2020 15:15

    най-добре е да се слага баркод на челото ,така ще ни превърнат окончателно в предмети.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей