Живко Коцев за главен секретар на МВР

Свързани новини

01.09.2023 13:32

Вътрешният министър предлага Живко Коцев за главен секретар на МВР

Видян 772 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За главен секретар на МВР силовият министър ще предложи за разглеждане в Министерския съвет и за съгласуване с президента сегашния зам.-главен секретар Живко Коцев, обяви премиерът Николай Денков.

„Това, което създаде проблем, е злоупотребата с разделението на властите. Принципът „власт власт възпира” в случая, в който имаме дълго работещи служебни правителства, се оказа, че няма как да се спази. Защото и изпълнителната власт, и президентът са едно и също нещо”, отговори премиерът на въпрос на NOVA дали ще бъдат предложени промени в Закона за МВР, за да не се стига до ситуации, в които вътрешният министър няма доверие в главния си секретар, но президентът отказва да го освободи.

Припомняме, че в сряда Петър Тодоров обяви, че подава оставка. Това се случи на фона на исканията на правителството президентът да го освободи. Главният секретар заяви категорично, че не желае да става част от опитите за политическа употреба на МВР. „Мотивите са в пряка връзка със записа, който изтече преди три месеца от една партийна централа, в който се казваше, че „нашето МВР ще прави нашите избори”, обясни Тодоров.

„Всички мотиви, които бяха представени за смяната на този главен секретар, са професионални. В доклада няма да видите нито един политически мотив. Ще видите напълно професионални мотиви, свързани с организацията на работа на МВР и последствията от това, че тя не е била достатъчно добра”, коментира министър-председателят.

Денков припомни подадената през 2022 г. оставка от Тодоров по време на служебното правителство. „И тогава президентът не му я прие. Още тогава очевидно професионално той е знаел, че има проблем, за да си подаде оставката. Стои въпросът защо Радев тогава не я е приел. И още повече – защо сега не я приема, при положение, че има очевиден проблем в МВР. Няма как такава институция да работи в двувластие”, подчерта премиерът.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей