"Covid беше епичен бутон за рестартиране", обяснява Даниел Барон, дизайнер на салони и управляващ директор на дизайнерската къща на авиокомпанията LIFT Aero Design в Токио

Свързани новини

13.11.2022 07:31

Вътре в новите двойни легла в бизнес класа

Видян 23993 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тъй като авиационната индустрия гледа към бъдещето с повече видеоконференции и по-малко бизнес пътници, които да запълват местата в бизнес класата, тя привлича елитни пътници, за да запълнят празнината.

Авиокомпаниите се надяват, че все повече пътуващи по работа ще вземат със себе си своите партньори за "смесено" пътуване или за пътуване по работа и свободно време - "bleisure". И все пак повечето кабини в бизнес класа са проектирани с цел уединение, а не с цел да можеш да се сгушиш до Пат от счетоводството.

Появява се ново поколение дизайн, който позволява две седалки в бизнес класа да бъдат превърнати в двойно легло, по-подходящо за двойки.

"Covid беше епичен бутон за рестартиране", обяснява Даниел Барон, дизайнер на салони и управляващ директор на дизайнерската къща на авиокомпанията LIFT Aero Design в Токио. "Това промени приоритетите на много пътници. Сега все повече хора копнеят за неща, които преди светът да се преобърне, може би не са били толкова важни.
"
Те искат малко по-бавно темпо, удобство по пътя и значими преживявания от другата страна. Същото важи и за бизнес пътниците. Да, кариерата все още е важна, но не е нужно да се жертва времето с близките. Тенденцията за съчетаване на полезното с приятното води до увеличаване на търсенето в категорията "Премиум" за отдих. "


От средата на 2000-те години на миналия век двойните легла са норма в ултралуксозната международна първа класа, като може би най-известната е първата класа на Airbus A380 на Singapore Airlines, а по-късно и едноспалният апартамент на Etihad Residence в средата на 2010-те години с малко двойно легло в отделна стая.


"Традиционно," казва Барон, "в бизнес класата се очакваше да има широки, фиксирани подлакътници от двете страни на пътника, с множество места за съхранение. Големите подвижни прегради също се свързват с първа, а не с бизнес класа.


"В края на краищата става дума за предоставяне на преживяване, което стимулира повторния бизнес и положителните отзиви от уста на уста. Индустрията премина от принципа "дайте ми пълно уединение" в бизнес класата към "дайте ми възможности". Авиокомпаниите осъзнаха, че предлагането на възможност за приближаване може да бъде конкурентно предимство. "


Има нещо наистина възхитително в това да се сгушите с ръце около специалния си човек, докато нежното бръмчене на самолета ви приспива.


Леглата в бизнеса


Магията, която превръща изцяло преградения апартамент в двойно легло, се върти около два центъра: първо, централната секция от седалки между двата коридора на широкофюзелажните самолети, и второ, централната преграда между двете премиум седалки в тази централна секция (независимо дали е само на един ред, на всеки друг ред или в целия салон).


На практика стюардесите прибират стената под нивото на леглото, добавят подматрачна рамка и спално бельо и получавате двойно легло в първа класа.
Сега двойното легло се появява и в бизнес класа, въпреки че дизайнът и логистиката се усложняват, тъй като пътниците разполагат с по-малко място, отколкото в първия клас - макар че, разбира се, то е все още много повече, отколкото в икономичния.


От друга страна, много малко авиокомпании налагат допълнителни такси за двойки, които избират двойно легло вместо обикновени места в бизнес класа. В наши дни цената на бизнес класата е приблизително четири до шест пъти по-висока от тази на икономичната.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог