Свързани новини

10.08.2012 14:48

Ватикана не ни ще посланика

Видян 2657 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Заглавия в британската и италианската преса описват отношенията между България и Ватикана като "сериозно влошени" след отказа на Ватикана да приеме българската кандидатура за посланик в лицето на Кирил Маричков - син, която се оказа проблемна след съмнения за ценза му и дипломатическия му опит и заради хомосексуална сцена в негов роман. Маричков-син сам занесъл книгата и я подарил на Светия престол, твърдят италианските медии. Британският вестник Индепендънт обяснява тримесечното мълчание на Светия престол за агремана на българина с факта, че в негова творба е описана гей сцена с участието на ревностен католик.

Отказът от агреман е една нормална дипломатическа процедура. По принцип се получава съгласие, но съществуват и такива прецеденти, при които определена кандидатура не отговаря на определени критерии и тя не се одобрява от ответната страна. Няма драма. Скандалът с отказания агреман на сина на музиканта Кирил Маричков за посланик на страната във Ватикана се преекспонира излишно от медиите, коментира, проф. Владимир Градев, бивш дипломатически представител при Светия престол пред БНР. В дискусията по БНР се включи и журналистът Тони Николов, който е специализирал във Ватикана. Негово проучване сочи, че Маричков не е единственият случай на недаден агреман. Франция и САЩ също са имали такъв проблем скоро. Известен френски дипломат, познат и в България не получил съгласието на Светия престол заради откритата си хомосексулната ориентация. А друг американски дипломат по времето на Обама не получил агреман за Ватикана защото се обявил за абортите. Основното изискване за посланик във Ватикана, според журналиста Тони Николов, е това кандидатът да бъде практикуващ християнин с определени ценности. Николов напомни, че според материали в италинаската преса Маричков е поискал предварителна среща с представители на Ватикана и сам е подарил романа си. Подаръкът му към Светия престол е затворил пътя му към тази работа.

"Не може да се говори за замразени отношения. Просто тази кандидатура е непремиемлива за Ватикана. Има смущаващи факти, няма опит, двойно гражданство, може би е изповядвал идеи, които не са в унисон с идеите на Светия престол, коментира от своя страна Валентин Божилов, който също е бил наш посланик във Ватикана. Дипломатът поясни, че Светият престол не е длъжен да обяснява защо отказва агреман.

Говорителят на Светия престол отец Федерико Ломбарди коментира деликатно пред чуждата преса: "Преди човек да стане посланик, е нормално двете държави да постигнат споразумение за кандидата. Той трябва да бъде приет от страната домакин. В този случай обаче споразумение не беше постигнато. Но не мога да ви кажа защо. Не мога да коментирам".


Към днешна дата Никола Калудов все още е посланик на България във Ватикана, показва проверка на сайта на МВнР. Той е един от дипломатите, които имат връзки с бившата Държавна сигурност. По тази причина той попадна в списъка с посланици, които трябва да бъдат изтеглени.


 


Предлагаме Ви цитат от книгата на посланник Кирил Маричков, която предизвика скандал във Ватикана:




- Какви хубави мускули имаш. Искаш ли да се позабавляваме?


Догато говореше, Марко беше успял да мушне ръка в панталоните му и енергично масажираше члена му. Беше сръчен и го правеше добре.


- Покажи ми колко си твърд - прошепна и плъзна пръстите си в панталона на Иван, като докосна главичката му. 


- Аз съм пасивен - прошепна Иван, като се опитваше да придаде чувственост на гласа си. Надяваше се Марко да се върже и да престане да го масажира.


- Идеално - възкликна мъжът.


(Иван иска за услугата 300 евро. Мъжът се съгласява на 200, но да прави всичко, което поиска.)


- Първо трябва да платиш - прошепна.


- Хайде, не се прави на глупак - засмя се мъжът и го притегли. - Само го опитай, нищо повече.


Марко спря колата, взе презерватив от жабката, подаде го на Иван и затвори очи, оставяйки се на удоволствието. Иван му сложи кондома с треперещи ръце, струваше му се, че изживява кошмар, от който щеше да се събуди всеки момент. 


След това се наведе още и го пое с уста. Усети вкуса на гума. Над него Марко простена. Иван усещаше къдравите косми на бедрата да гъделичкат бузите му, гладките поддържани ръце, които галеха косите му, миризмата на мъж. Оргазмът, който последва, беше дълъг, отпускащ, придружен от вика на мъжа, който целият се втвърди за няколко мига, преди да се изпразни.


(Мераклията полицай заплашва Иван с пистолет. Той бяга от колата и дълго повръща, усещайки в устата си вкус на гума.)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец