Ватерло от Шарл Огюст Гийом Щойбен. Винтидж гравюра около 19 век.

Свързани новини

03.03.2022 17:33

Вашингтон е успял там, където диктаторите, завладели Европа в миналото, са се провалили: Лавров

Видян 1864 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вашингтон е успял там, където диктаторите, завладели Европа в миналото, са се провалили, което се доказва от способността му да подчинява политиките на европейските правителства на своята воля, заяви в четвъртък руският външен министър Сергей Лавров, предаде RT.




"Не мога да не направя тези сравнения. В миналото Наполеон и Хитлер са имали за цел да подчинят Европа. Сега американците са я подчинили - отбелязва той.


 


Като пример за това, че Вашингтон решава "кое е най-добро" за Европа, Лавров посочи продължителната американска кампания за проваляне на газопровода "Северен поток 2" . Берлин спря сертифицирането на напълно завършения проект като част от антируските санкции заради нападението на Москва над Украйна.




Вашингтон от години се опитва да спре проекта, като твърди, че той подкопава европейската енергийна сигурност, и предполага, че доставките на американски втечнен природен газ са по-предпочитан вариант, въпреки по-високата му цена, посочи руският министър.




"На Европейския съюз беше показано мястото му. Историята със "Северен поток 2" показа отлично истинското място, което ЕС заема на световната сцена", твърди Лавров.


 


Лавров говори на фона на най-тежката ескалация на напрежението между Русия и западните държави, която светът е виждал от десетилетия. Миналата седмица Москва започна офанзива срещу Украйна, като я нарече необходима стъпка за изтласкване на НАТО от съседната страна и за гарантиране на националната сигурност на Русия.




САЩ и техните съюзници нарекоха инвазията непровокиран акт на агресия и наложиха строги санкции, които имат за цел да осакатят руската икономика. Служители на ЕС прогнозират, че европейците ще платят цената на санкциите, тъй като разходите за енергия ще доведат до повишаване на инфлацията.




Първият руски дипломат отбеляза, че западният разказ за конфликта прилича на холивудски филм за епична битка на абсолютното добро срещу абсолютното зло, като частта на доброто "е въплътена в героя, който е и сценарист".


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.03.2022 00:52

    САЩ да каже имало ли е фащизъм в България до 1944 г. Ясно и категорично. Иначе не е ясно на младите хора днес защо САЩ са бомбардирали София. И ако този въпрос довчера звучеше като нещо, което накой друг път ще ви го разкажем, млади хора, днес не е просто на дневен ред, а чака моментален отговор!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.