Свързани новини

09.03.2020 17:24

Външно се моли за поздравителни туитове

Видян 2464 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дипломатическите ни мисии по света са били впрегнати да просят за поздрави по случай националния ни празник, сочи факсимиле представено от Биволъ. Навръх 3 март ведомството на Екатериха  Захариева разпрати инструкции  до всички задгранични представителства на България, в които изрично се подчерта да не забравят да отбележат в туит министъра и вицепремиера - т.е нея.


„Във връзка с предстоящия национален празник ви молим да направите постъпки пред Министерството на външните работи на държавата на акредитация с молба от името на съответния външен министър да бъде разпространен поздравителен туит по повод националния празника на България, а в туита да бъдат споменати с т.нар. таг вицепремиерът и министър на външните работи Захариева, както и профилът на Министерството на външните работи”, сочи буквалният текст на съобщението със запазена стилистика.


Подобно измолване не съвсем  отговаря на дипломатическия протокол и може да се каже, че уронва престижа на задграничните ни мисии. Гафът обаче не е уникален за министерството оглавявано от Захариева. Само преди дни стана ясно за друга издънка на външно покрай бизнесмена Васил Божков и съдружника му Георги Попов, които са издирвани с искане за екстрадиция  обратно у нас.


Оказа се, че двамата са напуснали България с валидни служебни паспорти издадени от Министерството на външните работи, съобщи Биволъ. Именно тези ВИП документи  са осигурили бягството им  в ОАЕ. Спецпаспортите са били анулирани на 17 февруари 2020 г., седмица след напускането на 2-та от България, едва след първото официално отправено запитване от Биволъ до ведомството на Захарива.  


 От Външно се впрегнаха да отричат, че  Божков да е използвал служебния си паспорт "включително при последното си напускане на страната". Българските граждани използват лична карта при напускане, но паспорт при влизане в друга страна, което разбива всички опити за потулване.  


Издънките са запазена марка на самата Захариева. Преди седмица тя запецна на името на изтъкнатия езиковед  акад. Алексадър Теодоров-Балан, и го прекръсти на „Балабан”. Външният министър явно не чувала за първия ректор в историята на Софийския Университет и основоположник на българската филология академик.


Другият коронен номер на Захариева са нейните командировъчни тоалети, които смайват всички дипломати по света със своята често пъти неуместна екстравагантност. Любопитно, че именно вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева публикуваха за обществено обсъждане проект на Кодекс за поведение на служителите в държавната администрация.


Практиката сочи, че нашият дипломат №1 не умее да се държи дипломатично дори в собствената си културна среда. Припомняме, че военни от резерва поискаха оставката на Захариева заради "чутовния гаф”, след  като в интервю и на практика призна „македонския език“.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 10.03.2020 17:53

    Предварително се извинявам, ама е много тъпичка, горката...

  • 004 невероятно, но факт 10.03.2020 10:43

    Десет години управление на неграмотни крадци и престъпници унищожиха една древна държава и нейния народ. Няма народ, който да допусне такова разрушително управленско цунами!!!

  • 003 Anonimen 10.03.2020 07:51

    почти всички министри на ГЕРБ са пропаднали ,неграмотни,крадливи и тъпи.....,а тази и онази на туризма са отчайващо прости и само показни.....

  • 002 Anonimen 09.03.2020 22:15

    Борисов няма един компетентен и грамотен министър,всички са калинки и шуробаджанашки подлоги. МВнР не помни по-неадекватен, немощен и жалък министър от Катето на Роската. Като прибавим и заместника и назначен на позиция като младежки активист на ГЕРБ с бакалавърска степен и елементарна грамотност /купейки/ трагедията е съвсем нормална и очаквана. Гафовете са не само за нас, а и за бъдните поколения, ако ги има изобщо.....

  • 001 Елена Гунчева 09.03.2020 17:42

    ДПС никога не се извини за атентата https://frognews.bg/images2/Krasen/vlak_bunovo.jpg Взривеният вагон в Буново - 1985 г. Бойко Борисов в деня на националния празник на България – Освобождението от турско робство, беше при Реджеп Тайп Ердоган, в Турция. Като се съгласи отново да лобира за турската държава пред Европейския съюз. Ердоган не спомена нищо за националния празник на България, а нашият ибрикчия не посмя дори да го спомене. Все едно се срамуваше от събитията от 1878 година. А на днешния ден, през 1985 година, турски терористи взривиха вагона за майки с деца на гара Буново. Жертивите са: Георги Цветанов (на 12 години), Стефан Атанасов (на 13 години), Райна Бозукова (на 64 години), Яворка Петрова (на 38 години), Емил Николов (на 40 години), Николай Генков (на 64 години), Стилиян Иванов (на 60 години). Убийците не пожалиха малките деца. За да прокарат протурската радикална политика в България. Някои от тях са и от учредителите на Движението за права и свободи. Българската държава….МЪЛЧИ! Всяка година са големи възпоминания и почит пред Тюркян чешма, изградена от ДПС в памет на 17-месечната Тюркян, убита при Възродителния процес. На която между впрочем в Одрин е издигнат паметник и е наречен квартал в града. Всички българи са чували за Тюркян. Колко българи обаче могат да кажат имената на невинните български деца, загинали на гара Буново при протурския атентат, за който нашите паркетни патриоти не споменават? ДПС никога не се извини за атентата. Докато ние ежедневно трябва да се извиняваме за Възродителния процес и едната жертва в него. ДПС никога не поднесе цветя на жертвите на гара Буново. Никога не призна, че това е терористичен акт. Дори оправдава убийците. Днес България забравя корените и историята си. Турското робство премина в някакво османско присъствие. Български офицер, жена, в Афганистан от военната мисия на България, беше скоро порицана, че в публикация е посочила, че е имало турско робство, не било политкоректно и щели да вземат мерки срещу нея. А аз се чудих на 3 март тези офицери, които рапортуваха, как им се обърна сърцето да кажат османско владичество. Нима забравиха Кочо Честименски, Васил Петлешков, Васил Левски, Георги Бенковски, …нима забравиха Балканджи Йово? България обаче помни. Сърцата ни помнят жертвите. Не само от Буново. А милионите, загинали под ятагана и бесилото! Поклон и простете! Ще помним вашите имена. И ще научим децата си да ги помнят. Защото това е България!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог