25.01.2009 16:54

Ваньо Танов: МВР е в будна кома

Видян 1794 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерство на вътрешните работи е в будна кома. Това обяви пред БНР бившият директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов по повод уволнението на висши полицаи тази седмица.
Според него, никой не може да изправи на крака МВР от сегашната ситуация заради непрекъснатите структурни промени през последните 5-6 месеца. Промените довели до силна демотивация на състава на МВР и до хаос в работата на полицаите.


Тази неорганизираност води до тези резултати. При една организирана и стройна система вероятността това да се случи е много по-малки, заяви още Танов по повод побоя на полицаите на протестиращите на 14-ти януари и смъртните случаи на задържани от органите на реда граждани. Той направи пряка връзка между посещението на еврокомисаря по правосъдието и зам председател на ЕК Жак Баро в България и ареста на Ангел Христов. Там не могат да допуснат и приемат, че две лица могат да подчинят един град и никой да не може да протестира срещу това. Аз съм дълбоко убеден, че този случай е свързан с посещението на Баро. За съжаление в повечето случаи, когато се е действало под външен натиск се е действало, за да се печели време. Аз много се надявам този случай да не е такъв, каза още ген. Ваньо Танов. На срещата на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков с братя Галеви е имало и обещание, че срещу тях няма да бъде работено, ако попаднат под обсега на чужди служби, каза още той. Според Ваньо Танов ако делото „Лиани“ бъде разсекретено ще станат ясни нивата на политическата корупция на България и за злоупотребите със средства от европейските средства. В него е събрано като в роман всичко това, което се е случвало през последните години, каза още бившият директор на ГДБОП.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,