Ваня Григорова

Свързани новини

06.11.2023 15:30

Ваня ще оспорва избора на Терзиев за кмет на София

Видян 3262 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Щабът Ваня Григорова ще оспорва избора на Васил Терзиев, като ще предостави и доказателства за нарушения. “Аз ще бъда първата, която ще поздрави Терзиев, ако съдът реши, че тези резултати са законни”, заяви на брифинг кандидатът тя. Напомняме, че оспорване на изборните резултати имаше и на предходния местен вот в София през 2019 г., когато разликата на балотажа беше не 4 хил., а 20 хил. гласа.


Ние водим в 13 от 24 района, заяви на брифинг кандидатът за кмет на София Ваня Григорова, като подчерта това е резултатът, въпреки че "срещу нас беше впрегнат целият властови, финансов, управленски, включително технически ресурс, с които разполага сглобката в лицето на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.


Няма да допуснем победата да бъде открадната, подчерта председателят на БСП - София Иван Таков. Не става въпрос за касиране на изборите, а за оспорване на изборния резултат, според който Васил Терзиев печели битката за кмет на София.


"За нас изборите не са приключили. В момента проверяваме секция по секция, проверяваме протокол по протокол, броим глас по глас. Подкрепата, която получихме от софиянци ни задължава да направим това. И вече мога да ви кажа, че имаме достатъчно основания, за да оспорим крайния резултат от избора и ще го направим по всички правила. Няма да допуснем да ни бъде открадната победата", заяви още Таков.


"Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние - от 3000 до 5000 гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави господин Терзиев, ако и когато съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати, са законосъобразни", подчерта Григорова.


Благовест Кирилов, който беше заместник министър на електронното управление в едно от служебните правителства на Гълъб Донев, заяви, че според него машините са удостоверени неправомерно.


Той показа снимка на екран от машина за гласуване, публикувана на сайта на министерството на електронното управление, за която се казва, че показва резултатът от приключилото доверено изграждане.


"От страницата на МЕУ е видно, че при края на довереното изграждане и се генерира хешкода. Виждаме снимка от екран на машина, на която е генерирано цялото нещо. Там пише, какъв е хешкодът и че той не може да бъде валидиран. Това значи, че ние не сме сигурни дали това е хеш кодът или не и какво се случва", каза Благовест Кирилов.


Той се усъмни и в процедурата на предаване на изборните протоколи. Според него те лесно могат да бъдат подправени.


"Предвид така изнесените данни смятаме, че има достатъчно доказателства да бъдат оспорени резултатите. Само с машини на изборите вчера са гласували близо 200 000 души, които значи, че ако машините не са удостоверени надлежно, имаме един проблем, а с протоколите имаме още един проблем", посочи Кирилов.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.11.2023 10:52

    Засилва се неприятното излъчване на Григорова! Видимо се губи в реалността! Лоши знаци!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева