Свързани новини

05.10.2012 11:26

Вальо Топлото и прокуратурата не се споразумяха

Видян 1484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият директор на "Топлофикация"-София Валентин Димитров - Вальо Топлото и прокуратурата не са се разбрали за параметрите на споразумението по делото, което се води срещу него за пране на пари, предаде БГНЕС.


На последното заседание Валентин Димитров поиска споразумение с прокуратурата във връзка с оправдателната присъда, която му бе постановена по делото за длъжностно присвояване от САС. Прокурор Виолета Тонева обясни, че преговорите трябва да се водят с наблюдаващия прокурор по делото Божидар Джамбазов, който обаче тогава не присъства на заседанието и затова делото бе отложено.


Днес Джамбазов обясни, че предварителното му условие, за да бъде сключено споразумение, е да бъде призната вината. "И от там насетне би могъл да се направи някакъв разумен компромис относно наказанието, за което би могло да се сключи споразумение. Липсата на признаване на вина по всички обвинения няма как да доведе до сключване на споразумения между г-н Димитров и прокуратурата", каза прокурорът. Той продължава да поддържа становището си, че има извършено престъпление по всички пунктове на обвинителния акт. Парите по престъпленията в обединението са в размер на 12 млн. лв. и според обвинението, Димитров няма как да има такива пари, при положение, че той е работил само в столичната топлофикация.


Венцислав Тудоленски, който е адвокат на Валентин Димитров изтъкна, че не са постигнали споразумение в частта за данъчните нарушения. Според защитата за това, че не е декларирал определена сума пари и това административно нарушение, което се случва много често и за такова нещо се налага глоба. Колкото за обвинението за пране на пари, според адвоката, такова няма и затова не са искали да се споразумяват по този пункт на обвинението. "Ние мислехме, че общо може да се постигне споразумение, но не се постигна просто, направихме няколко срещи с прокуратурата и не се постигна. Ние трябва да дойдем с готово споразумение в съдебна зала, но няма такова, така че ще си тече съдебното следствие, ще се разпитват свидетели", каза защитата.


Като такъв днес се яви в залата и бившият енергиен министър Румен Овчаров. Той обаче най-вероятно ще говори пред съда на 27 ноември, за когато е насрочено следващото заседание по делото. Днес такова не се състоя, защото човек от семейството на председателя на съдебния състав Петя Крънчева се е разболял внезапно.


БГНЕС припомня, че на 15 юни 2012 г. Софийски апелативен съд (САС) оправда Валентин Димитров, т.нар. Вальо Топлото, по делото за длъжностно присвояване в особено големи размери. Прокуратурата беше обвинила Валентин Димитров, че е присвоил 5 936 032,42 лв. от "Топлофикация-София" за периода от 10 януари 2003 г. до 16 март 2006 г. По това дело по долната инстанция градският съд го осъди на 14 години затвор, както и да бъде конфискувано цялото му имущество, но САС отмени тази присъда. На 15 юни САС отмени и наказанията за Лина Абланска, за която градският съд на София присъди 12 години затвор и конфискация на половината имущество, както и отмени присъдата на Мая Стоилова от 10 години затвор и конфискация на половината имущество. Вече са излезли и мотивите по него и има насрочено дело на 8 ноември във ВКС. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни