Свързани новини

10.06.2016 14:13

Валери Жаблянов: Учениците са жертва на хаоса в образованието

Видян 1390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Децентрализацията е в основата на проблема с българското образование“. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на Комисията по образование и науката Валери Жаблянов в предаването „Червена линия“ на Радио „Фокус“. Според него Министерството на образованието трябва да бъде в центъра – то трябва да прави програмите, учебниците, да мотивира учителите с подходящо заплащане, трябва да зададе и параметрите, по които ще се движи в бъдеще професионалната квалификация в образованието.


„Учениците са жертва на неразборията и хаоса в системата на средното образование. Децата са умни, извън всякакво съмнение. Лошото е, че методиката, с която ги оценяват, няма нищо общо с това, което учат. Те учат едно, а ги изпитват по друго“, коментира той. Жаблянов посочи, че до 5-ти клас няма да има оценки. „И в 5-ти клас влизат деца, които в 1-ви клас не са усвоили материала. Това са елементарни неща, които обаче управляващите от ГЕРБ не желаят да проумеят и да променят закона“, каза още той. Народният представител припомни, че БСП е предложила да се отложи влизането на закона в сила. „Сега 5-ти клас ще започнат на 15-ти септември без учебници, само заради един инат. Какъв резултат да очакваме? След две години в 7-ми клас ще искаме да имат добри оценки на външното оценяване“, каза Валери Жаблянов. Той коментира, че България може да е свикнала с всичко друго, но не и с това децата й да са необразовани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева