Свързани новини

22.11.2021 14:54

Ваксината на Pfizer със 100% ефективност за 12-15 -годишните

Видян 952 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компанията Pfizer заяви в понеделник, че нейната ваксина срещу COVID-19 осигурява силна дългосрочна защита срещу коронавируса, според проучване на късен етап, проведено сред 2228 юноши на възраст от 12 до 15 години, предаде Нова тв.


Серия от две дози от ваксината на Pfizer е била 100% ефективна срещу COVID-19 седем дни до повече от четири месеца след поставяне на втората доза, съобщи фармацевтичната компания.


Нежеланите ефекти са "като цяло съвместими с други клинични данни за безопасност на ваксината", без сериозни опасения за безопасността по време на проследяването, обхващащо най-малко 6 месеца след втората доза.


Дългосрочните данни ще подкрепят планираното подаване за пълно регулаторно одобрение на ваксината в тази възрастовата група в Съединените щати и по света.


Компаниите Pfizer и BioNTech ще търсят разрешение на доза от 30 микрограма от ваксината за юноши на възраст 12 и повече години.


През май ваксината вече получи разрешение за спешна употреба при деца на възраст 12-15 години в САЩ. През август пък Администрацията по храните и лекарствата (FDA) на САЩ даде пълно одобрение за употреба на ваксината на Pfizer/BIoNtech при лица на възраст 16 и повече години.


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак