Свързани новини

04.04.2012 11:50

Вадят кредитните милионери, сътрудничили на ДС на светло

Видян 1156 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът е приел на първо четене Закона за изменение и допълнение на Закона за досиетата, предложен от Екатерина Михайлова и други сини депутати, информира news.bg. От 92 участвали във вота, за бяха 91 народни избраници, 1 гласува въздържал се. Действащият Закон за разкриване на досиетата според сините, позволи на българското общество да научи голяма част от истината за сътрудниците на бившата Държавна сигурност. Голям обществен интерес предизвикват обаче хората, забогатели през кредити - т.нар. кредитни милионери. Тяхната зависимост и връзки с бившия репресивния апарат на комунистическата държава трябва да стане част от закона, за да може Комисията да извърши необходимата проверка, са мотивите на сините. Ето защо, с настоящите текстове предлагаме съответните изменения и допълнения, заявяват от Синята коалиция. Когато е бил подготвян настоящият закон, не е била предвидена в него проверката на кредитните милионери и сега поправяме този пропуск, заяви Екатерина Михайлова. Искаме да се знае каква е била ролята на Държавна сигурност в развитието на страната, особено по време на прехода и финансовото и икономическото състояние на страната, как изчезнаха парите, кой и как разпореди това, допълни синята депутатка. По думите й определени хора успели да присвоят достатъчни сериозни количества пари. Искаме да знаем каква е ролята на тези с принадлежност към тайните служби в този процес, посочи Екатерина Михайлова. "Приемам предложението на Синята коалиция, но искам да поставя по-важния въпрос, отнасящ се за кредитните милионери. Какви са имуществените последици от тези спекулативни операции, които бяха част от съпътстващите факти на хиперинфлацията", заяви от своя страна и червеният депутат Янаки Стоилов.


Конкретно предлаганите промени са:


В чл. 9, се създава нова т. 3 със следното съдържание:
"3. разкрива и обявява имената на лица, които са посочени, като длъжници в бюлетина по чл. 3, ал. 2 от Закона за информация , относно необслужвани кредити, за които е установена принадлежност към органите по чл. 1."


Чл. 26, ал. 1, т. 4 придобива следната редакция:
"4. лица, които са посочени като длъжници в бюлетина по чл. 3, ал. 2 от Закона за информация, относно необслужвани кредити. Обект на проверка са еднолични търговци, управител/и/ и членове на управителен или контролен орган на дружества към момента на теглене на кредита."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,