Свързани новини

23.10.2019 12:15

В U.K. откриха 39 трупа в камион от България

Видян 1868 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
39 тела са открити в камион, тръгнал от България, в индустриална зона в британския град Есекс рано тази сутрин, съобщава Би Би Си.



В събота камионът е влязъл във Великобритания през Хоулихед - едно от основните пристанища за фериботи от Ирландия. Информацията, че първоначално е тръгнал от България, беше потвърдена пред посолството ни в Лондон.
Шофьорът на камиона е 25-годишен мъж от Северна Ирландия. Той е арестуван по подозрение за убийство, полицията го разпитва. 



Службите работят за изясняването на самоличността на жертвите. По-първоначални данни става въпрос за 38 възрастни и 1 тийнейджър. Те са били открити около 1:40 през нощта срещу сряда.



Британският The Sun нарича случая едно от най-големите масови убийства във Великобритания.
Според Дейли мейл загиналите са пътували в хладилно ремарке и е възможно да са замръзнали до смърт. Ако хладилникът е бил включен, градусите може да са паднали до минус 25. На тъмно.



Установено е, че камионът е пристигнал в Хоулихед в събота. Това предполага, че загиналите може да са били в задната му част поне четири дни.



Маршрутът, по който са дошли, е необичаен, но може да е бил избран заради границата с Ирландия, която е определяна за "слаба точка" в сигурността заради занижения контрол.



Камионът е открит на около 480 км от Хоулихед. Хоулихед е второто най-натоварено фериботно пристанище във Великобритания след Дувър и служи като основен маршрут от Ирландия до континентална Великобритания.
Според източници камионът е пристигнал в Белфаст и след това е продължил към Дъблин.


Все още няма информация откъде са загиналите и каква е била целта им.



Това е най-големият подобен инцидент от 2000 г. насам, когато телата на 58 китайци бяха открити, натъпкани в камион за домати в Дувър, дошъл с ферибот от Белгия до Великобритания.



Трагедията с българския камион е взела повече жертви от атентата в Манчестър Арена през май 2017 година, при който бяха убити 22-ма души.



Посолството ни в Лондон е в контакт с британските власти по изясняване на случая с намерените мъртви в камион 39 души в графство Есекс.



Установена е връзка с британската полиция, представител на посолството ни е провел среща и в Министерството на външните работи в Лондон. Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс като са се договорили да следят заедно случая.Няма данни и за националността на намерените в камиона човешки тела. От британската полиция са предупредили, че идентификацията им ще отнеме дълго време", написа говорителят на МВнР Иван Димов.


Виж видео!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Българин 23.10.2019 21:11

    ...има и снимка на шофьора...типичен българин...с типична национална българска шапка...най-добре е ЕК да нареди на ЕП (европейската полиция) и ЕКАТ (европейския контрол на автомобилния транспорт) да проверят всички камиони, движещи се по европейските пътища, със съмнителни български номера и да прегледат целия им товар...кашон по кашон, щайга по щайга, бидон по бидон, палет по палет, шофьор по шофьор...за да се успокои справедливото европейско обществено мнение...иначе Булзит, или Бойкзит, или Цвезит, или Гербзит, или....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак